Părintele Nicolae Feier la Radio Renașterea

de | mai 20, 2024

Vizitând orașul Bistrița, toate drumurile conduc înspre cea mai veche bisrică din nord-vestul Transilvaniei (sec. al XIII-lea), denumită și cunoscută deopotrivă de localnici și de turiști, drept „Biserica de la Coroana”.

Având hramul „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” și situată în Piața Unirii, nr. 9, Biserica de la Coroana este cel mai vechi monument istoric din Bistriţa. Sfântul lăcaș a fost edificat în jurul anilor 1270-1280, în stil gotic timpuriu, suferind de-a lungul timpului mai multe reparaţii şi transformări. Între anii 1518-1520, sub conducerea maistrului Sigismund, monumentul a fost modificat în stil gotic târziu, mai apoi suferind adăugiri în stil baroc.

Despre istoria prețiosului lăcaș și monument istoric, l-am invitat să ne vorbească pe Părintele Prof. Nicolae Feier. Vă invit să ascultați interviul pe care l-a acordat postului de Radio Renașterea.

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Părintele Nicolae Feier la Radio Renașterea
Loading
/

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

„Noaptea Europeană a Muzeelor”, ediția 2024

„Noaptea Europeană a Muzeelor”, ediția 2024

Aflat la cea de-a 20-cea ediție, cel mai important eveniment nocturn al iubitorilor de cultură și frumos, denumit „Noaptea Europeană a Muzeelor”, are loc în seara zilei de sâmbătă, 18 mai 2024. Ca de fiecare dată, pregătirile specifice crează o forfotă de bun-augur,...