Părintele prof. Ioan Chirilă, invitatul ASCOR CLUJ la prima seară duhovnicească din Postul Mare

de | mart. 1, 2017 | Actualitatea religioasă

Serile duhovnicești organizate în Postul Mare de Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi (ASCOR), filiala  Cluj, debuteză joi, 02 martie 2017.

Invitat pentru a adresa cuvinte de folos tinerilor clujeni este   pr. prof. univ. dr. Ioan Chirilă, care va participa de la ora 18:00 la slujba Pavecerniţei mari săvârșită în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca. La sfârşitul slujbei care va fi transmisă în direct pe frecvențele radio Renașterea părintele va vorbi pe tema „Cine este Iisus Hristos?”.

Apoi, de la ora 20.00, în Amfiteatrul Facultății de Chimie şi Inginerie Chimică (Str. Arany Janos, nr. 14), părintele profesor va  susţine o conferinţă cu tema „Tinereţea între prăpăstii şi culmi” şi va răspunde întrebărilor adresate de cei prezenţi.

Părintele prof. Ioan Chirilă, invitatul ASCOR CLUJ la prima seară duhovnicească din Postul MarePărintele Ioan Chirilă este Doctor în Teologie din anul 1999, la specialitatea Vechiul Testament şi Limba Ebraică, doctorat obținut la Facultatea de Teologie din Sibiu, cu teza „Cartea Profetului Osea, introducere, traducere, comentariu şi teologia cărţii”. Începând cu 2004 este profesor titular al catedrei de Vechiul Testament, Arheologie Biblică şi Limba Ebraică la Facultatea de Teologie din Cluj-Napoca. În anul 2007 a fondat Centrul de Bioetică şi Teologie al UBB. Este membru în Uniunea Bibliştilor din România, Comisia de Istorie Bisericească Comparată, Institutul de Istorie Ecclesiastică, membru în comisia de dialog a Consiliului Mondial al Bisericilor cu Bisericile Protestante (WCC) și membru IASSO (Institutul pentru Studii Avansate în Ştiinţă şi Ortodoxie). Din 2012 este Președintele Senatului UBB.

Ultimele articole

Hristos Vindecătorul

Hristos Vindecătorul

Aspecte introductive Ar fi multe de spus cu privire la această pericopă. Ar fi și mai multe de înțeles dintr-o lectură făcută cu inima, a pasajului în cauză.Hristos, cel se prezintă în ipostaza Semănătorului vine apoi să potolească furtuna. Iar ulterior să izgonească...

Episcopul Gurie al Devei și Hunedoarei s-a mutat la Domnul

Episcopul Gurie al Devei și Hunedoarei s-a mutat la Domnul

Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a trecut la Domnul joi, 21 octombrie 2021, în urma îmbolnăvirii de Covid-19. Episcopul Devei și Hunedoarei fusese internat la Spitalul Județean de Urgență din Deva din data de 8 octombrie, iar starea lui s-a...