Părintele prof. Ioan Chirilă, invitatul ASCOR CLUJ la prima seară duhovnicească din Postul Mare

de | mart. 1, 2017 | Actualitatea religioasă

Serile duhovnicești organizate în Postul Mare de Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi (ASCOR), filiala  Cluj, debuteză joi, 02 martie 2017.

Invitat pentru a adresa cuvinte de folos tinerilor clujeni este   pr. prof. univ. dr. Ioan Chirilă, care va participa de la ora 18:00 la slujba Pavecerniţei mari săvârșită în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca. La sfârşitul slujbei care va fi transmisă în direct pe frecvențele radio Renașterea părintele va vorbi pe tema „Cine este Iisus Hristos?”.

Apoi, de la ora 20.00, în Amfiteatrul Facultății de Chimie şi Inginerie Chimică (Str. Arany Janos, nr. 14), părintele profesor va  susţine o conferinţă cu tema „Tinereţea între prăpăstii şi culmi” şi va răspunde întrebărilor adresate de cei prezenţi.

Părintele prof. Ioan Chirilă, invitatul ASCOR CLUJ la prima seară duhovnicească din Postul MarePărintele Ioan Chirilă este Doctor în Teologie din anul 1999, la specialitatea Vechiul Testament şi Limba Ebraică, doctorat obținut la Facultatea de Teologie din Sibiu, cu teza „Cartea Profetului Osea, introducere, traducere, comentariu şi teologia cărţii”. Începând cu 2004 este profesor titular al catedrei de Vechiul Testament, Arheologie Biblică şi Limba Ebraică la Facultatea de Teologie din Cluj-Napoca. În anul 2007 a fondat Centrul de Bioetică şi Teologie al UBB. Este membru în Uniunea Bibliştilor din România, Comisia de Istorie Bisericească Comparată, Institutul de Istorie Ecclesiastică, membru în comisia de dialog a Consiliului Mondial al Bisericilor cu Bisericile Protestante (WCC) și membru IASSO (Institutul pentru Studii Avansate în Ştiinţă şi Ortodoxie). Din 2012 este Președintele Senatului UBB.

Sfințirea capelei mortuare din Șieu-Odorhei

Sfințirea capelei mortuare din Șieu-Odorhei

Joi, 21 septembrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Șieu-Odorhei, județul Bistrița-Năsăud. Cu acest prilej, de la ora...

Resfințirea Bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din Corușu

Resfințirea Bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din Corușu

În Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci (Luarea Crucii și urmarea lui Hristos), 17 septembrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul...