Părintele protopop Dorel Puşcaş, condus de familie și prieteni pe drumul spre veșnicie

de | iun. 14, 2016 | Activități parohiale

Părintele protopop Dorel Puşcaş a fost condus luni, 13 iunie 2016 de familie și prieteni pe drumul spre veșnicie. La slujba oficiată în biserica centrală din Huedin au luat parte aproximativ 100 de  preoţi din ţară şi străinătate alături de Înaltpresfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei. Au fost prezenţi și oficialități, precum prefectul judeţului Cluj dl. Gheorghe Vuşcan, primarii de pe raza Protopopiatului Huedin, numeroase autorităţi centrale şi locale, precum şi mulţime mare de credincioşi din Huedin şi din împrejurimi.

După oficierea slujbei, Înaltpresfinţitul Părinte Andrei a ţinut cuvântul de învăţătură în cadrul căruia a rememorat întâmplări trăite alături de părintele protopop, aceştia fiind colegi în tinereţe. După prezentarea biografiei s-au citit mai multe mesaje de condoleanţe.

La final preoţii prezenţi, cu lacrimi, au intonat un cântec drag părintelui protopop – Când a fost să moară Ştefan.

Părintele protopop Dorel Puşcaş a fost îngropat în curtea Protopopiatului Ortodox Huedin, la umbra sediului protopopesc, ctitorie a sfinţiei sale, a transmis pentru radio Renașterea, protopopul de Huedin, Pr. Dan Lupuţan.

Ultimele articole

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

În perioada 25-28 iulie 2022, în Parohia Ortodoxă Răscruci s-au desfășurat o serie de activități estivale, sub egida  Școlii de vară. La manifestări au participat peste cincizeci de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani. Activitățile primei zile s-au  desfășurat...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...