Părintele protopop Dorel Puşcaş, condus de familie și prieteni pe drumul spre veșnicie

de | iun. 14, 2016

Părintele protopop Dorel Puşcaş a fost condus luni, 13 iunie 2016 de familie și prieteni pe drumul spre veșnicie. La slujba oficiată în biserica centrală din Huedin au luat parte aproximativ 100 de  preoţi din ţară şi străinătate alături de Înaltpresfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei. Au fost prezenţi și oficialități, precum prefectul judeţului Cluj dl. Gheorghe Vuşcan, primarii de pe raza Protopopiatului Huedin, numeroase autorităţi centrale şi locale, precum şi mulţime mare de credincioşi din Huedin şi din împrejurimi.

După oficierea slujbei, Înaltpresfinţitul Părinte Andrei a ţinut cuvântul de învăţătură în cadrul căruia a rememorat întâmplări trăite alături de părintele protopop, aceştia fiind colegi în tinereţe. După prezentarea biografiei s-au citit mai multe mesaje de condoleanţe.

La final preoţii prezenţi, cu lacrimi, au intonat un cântec drag părintelui protopop – Când a fost să moară Ştefan.

Părintele protopop Dorel Puşcaş a fost îngropat în curtea Protopopiatului Ortodox Huedin, la umbra sediului protopopesc, ctitorie a sfinţiei sale, a transmis pentru radio Renașterea, protopopul de Huedin, Pr. Dan Lupuţan.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

La Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Municipiul Dej au debutat duminică, 21 aprilie 2024, evenimentele dedicate prăznuirii sfântului ocrotitor. Cu acest prilej, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului,...