Părintele Profesor Stelian Tofană a vorbit despre rugăciune, la Dej

de | oct. 28, 2022 | Actualitatea religioasă

Părintele Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană, titularul catedrei de „Studiul Noului Testament” din cadrul Facultatății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, a conferențiat joi, 27 octombrie, la Dej. Evenimentul a avut loc de la ora 18.00 la Centrul Cultural „Arta” din localitate.

În fața unei numeroase audiențe, din care au făcut parte protopopul Dejului, preotul Ioan Buftea, primarul municipiului, domnul Costan Morar, preoții din localitate și din parohiile învecinate, părintele profesor a vorbit pe tema rugăciunii, enumerând modalitățile de practicare a acesteia întâlnite în Sfânta Scriptură.

„Știm, sau nu știm să ne rugăm?” a fost sintagma sub egida căreia s-a desfășurat întreaga prelegere, care s-a dovedit a fi una edificatoare pentru cei prezenți. Părintele profesor a îndemnat ascultătorii să practice rugăciunea cu asumare, să reflecteze asupra cuvintelor rostite în cadrul acesteia, cu răbdare și dedicare, un proces care să implice și mintea și sufletul.

Moderatorul evenimentului a fost Mariana Reman, cosilier al Casei de Cultură din Dej, care, la final, i-a invitat pe scenă pe reprezentanții Ligii Tinerilor Ortodocși din Dej, coordonați de preotul Vlad Todoran, pe care i-a felicitat pentru activitățile organizate și pentru implicarea în buna desfășurare a conferinței.

Conferința  „Știm, sau nu știm să ne rugăm?” face parte dintr-un proiect mai amplu, intitulat „Familia și societatea. Ce ne spune Biblia?” derulat de mai mulți ani de Părintele Stelian Tofană, în organizarea Protopopiatului Ortodox Român Dej, alături de Primăria Municipiului Dej.

Ultimele articole

Un număr record de persoane au trecut pragul Muzeului Etnografic

Un număr record de persoane au trecut pragul Muzeului Etnografic

Muzeele Consiliului Județean Cluj au atras, și în 2022, vizitatori din toate colțurile lumii Muzeele subordonate Consiliului Județean Cluj au reprezentat, și în anul 2022, una dintre atracțiile principale atât pentru publicul clujean, cât și pentru turiști din alte...

Slujire arhierească în Parohia „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca

Slujire arhierească în Parohia „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca

În Duminica după Botezul Domnului (Începutul propovăduirii Domnului), 8 ianuarie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, i-a binecuvântat pe credincioșii Parohiei...