Părintele Toma Gherasimescu, mărturisitor în temnițele comuniste, comemorat astăzi la Iacobeni.

de | feb. 24, 2018 | Actualitatea religioasă

Sfânta Liturghie și slujba Parastasului au fost oficiate de ÎPS Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului:

Preotul Toma Gherasimescu s-a născut în anul 1903 la Bursturoasa în județul Bacău și a fost primul preot ortodox din Parohia Iacobeni.

A păstorit 5 ani, intensificând viața duhovnicească din Parohie și construind aici o biserică nouă care există și astăzi.

În anul 1957 este condamnat de către autoritățile comuniste la 20 de ani de închisoare sub acuzația de „uneltire contra ordinii sociale”din care execută 7 ani.

Trece la Domnul la vârsta de 72 de ani fiind înmormântat în cimitirul localității Vulcana-Pandele din judeţul ­Dâmboviţa.

Ultimele articole

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...