Parohia clujeană „Sfântul Iustin Martirul și Filosoful”, în sărbătoare

de | iun. 1, 2018 | Actualitatea religioasă

Credincioșii parohiei clujene „Sfântul Iustin Martirul și Filosoful” și-au sărbătorit sâmbătă, 01 iunie 2018, hramul locașului de cult, în prezența Înaltpreasfințitului Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Ierarhul, înconjurat de un sobor de peste 20 de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie în capela ocrotită de Sfântul Iustin Martirul și Filosoful, pomenit în această zi în calendarul ortodox, capela amenajată provizoriu pentru slujire la demisolul imobilului de pe strada Zăvorului, nr.5. Din sobor a făcut parte vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Clujului, parintele Iustin Tira, protopopul de Cluj II, părintele Alexandru Ciui și protopopul de Gherla, părintele Paul Isip. După citirea pericopei evanghelice, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură cu tema „Adevăratul intelectual este credincios”.

La fina, părintele paroh Sorin Marciuc a mulțumit Înaltpreasfinției Sale pentru purtarea de grijă și pentru prezența la hram.

Răspunsurile la strană au fost date de diaconii Catedralei mitropolitane din Cluj-Napoca.

Parohia „Sfântul Iustin Martirul și Filosoful” din zona Becaș-Borhanci este prima din Arhiepiscopia Clujului închinată marelui apologet din secolul al 2-lea. Biserica va fi construită pe strada Antonio Gaudi, nr. 56, iar piatra de temelie a locașului de cult a fost pusă anul trecut de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei.

Ultimele articole

Deşi pare oarbă, credinţa e lumină | Ioan Ianolide

Deşi pare oarbă, credinţa e lumină | Ioan Ianolide

Ioan Ianolide: „Deşi pare abstractă, credinţa e concretă. Deşi pare imposibilă, credinţa e reală. Deşi pare grea, credinţa e uşoară. Deşi pare oarbă, credinţa e lumină. Deşi are origini divine, credinţa se plineşte prin oameni. Deşi are o eshatologie transcendentă,...

Sfinţii Împărați Constantin și Elena, cinstiţi la Mănăstirea Dobric

Sfinţii Împărați Constantin și Elena, cinstiţi la Mănăstirea Dobric

Mănăstirea Dobric și-a sărbătorit hramul istoric, în ziua prăznuirii Sfinților Mari Împărați, întocmai cu Apostolii, Constantin și mama sa, Elena, sâmbătă, 21 mai 2022, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și...