Parohia clujeană „Sfântul Iustin Martirul și Filosoful”, în sărbătoare

de | iun. 1, 2018

Credincioșii parohiei clujene „Sfântul Iustin Martirul și Filosoful” și-au sărbătorit sâmbătă, 01 iunie 2018, hramul locașului de cult, în prezența Înaltpreasfințitului Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Ierarhul, înconjurat de un sobor de peste 20 de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie în capela ocrotită de Sfântul Iustin Martirul și Filosoful, pomenit în această zi în calendarul ortodox, capela amenajată provizoriu pentru slujire la demisolul imobilului de pe strada Zăvorului, nr.5. Din sobor a făcut parte vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Clujului, parintele Iustin Tira, protopopul de Cluj II, părintele Alexandru Ciui și protopopul de Gherla, părintele Paul Isip. După citirea pericopei evanghelice, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură cu tema „Adevăratul intelectual este credincios”.

La fina, părintele paroh Sorin Marciuc a mulțumit Înaltpreasfinției Sale pentru purtarea de grijă și pentru prezența la hram.

Răspunsurile la strană au fost date de diaconii Catedralei mitropolitane din Cluj-Napoca.

Parohia „Sfântul Iustin Martirul și Filosoful” din zona Becaș-Borhanci este prima din Arhiepiscopia Clujului închinată marelui apologet din secolul al 2-lea. Biserica va fi construită pe strada Antonio Gaudi, nr. 56, iar piatra de temelie a locașului de cult a fost pusă anul trecut de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Sâmbătă, 15 iunie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din satul Arșița, comuna Măgura Ilvei, județul Bistrița-Năsăud, cu prilejul sfințirii capelei...