Parohia „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca, în sărbătoare

de | sept. 10, 2018 | Activități parohiale

Parohia „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca, unde slujesc preoții Nicolae Buda și Ciprian Taloș, a îmbrăcat duminică, 9 septembrie 2018, haine de sărbătoare. A devenit o tradiție ca în prima duminică după data de 4 septembrie, care marchează sfințirea demisolului bisericii în anul 1994, de vrednicul de pomenire, mitropolitul Arhiepiscop Bartolomeu, să fie prăznuită întâlnirea fiilor parohiei.

În centrul sărbătorii a fost Sfânta Liturghie săvârșită de un sobor de peste 20 preoți și un număr foarte mare de credincioși, care au venit îmbrăcați în veșminte populare. Părintele profesor. univ. dr. Ioan Chirilă, președintele Senatului Universității ”Babeș Bolyai” a ținut un bogat cuvânt de învățătură, referindu-se la importanța alegerii căii drepte spre viața întru Hristos și la bogata semnificație a praznicelor Maicii Domnului, cu care începe și se termină Anul Bisericesc. De asemenea, pentru a marca începutul anului școlar 2018-2019, preoții și credincioșii s-au rugat  pentru dascăli și elevi, pentru părinții și familiile acestora și pentru  toți cei care participă la buna desfășurare a activității în școli. La finalul Sfintei Liturghii, s-a săvârșit un parastas pentru ctitori. Răspunsurile la Sfânta Litughie, ca în fiecare duminică, au fost date de corul parohiei, condus de Radu Pintea, artist liric la Opera Română. La final,  credincioșii au fost invitați în curtea bisericii la o agapă și tot acum  a fost  distribuită gratuit Foaia „Troița”, iar toți cei prezenți au primit în dar iconițe.

 

Ultimele articole

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...