Parohia Ortodoxă Sfânta Treime din Cluj-Napoca va inaugura un Centru social-filantropic și educațional

de | aug. 31, 2021 | Actualitatea religioasă

În continuarea proiectelor sociale dezvoltate în ultimii 2 ani de Parohia Ortodoxă Sfânta Treime din Cluj-Napoca, care oferă hrană celor nevoiași, prin Cantina socială „Sfântul Ioan cel Milostiv” și adăpost celor bolnavi și în suferință, în Casa de de oaspeți „Sfântul Ilie”, joi, 2 septembrie 2021, de la ora 12.00, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei va fi inaugurat Centrul social-filantropic și educațional al parohiei, destinat copiilor și tinerilor.

Noul corp de clădire în care va funcționa Centrul are o suprafață de 280 mp și oferă cele mai bune condiții pentru copiii și tinerii care vor dori să beneficieze de educație și pregătire școlară, precum și de alte programe de formare și socializare. Aici vor fi oferite în regim gratuit, programe after school diferitelor categorii de elevi și asistență în pregătirea examenelor, cu ajutorul profesorilor pe care parohia îi va mobiliza. Construcția și funcționarea acestui Centru social-filantropic și educațional a fost și este posibilă prin implicarea credincioșilor parohiei, a Fundației „Transilvania Leaders” din ClujNapoca, a Clubului Oamenilor de Afaceri, a BĂNCII TRANSILVANIA, a companiilor DARIAN DRS S.A. și ICPIAF S.A., precum și a altor sponsori și donatori, a declarat preotul paroh, părintele Cristian Baciu, consilier bisericesc al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Prin dezvoltarea unei rețele complexe și profesioniste de servicii sociale și educaționale, Parohia Ortodoxă „Sfânta Treime” din Cluj-Napoca privește cu venerație și respect spre istoria sa veche de peste 225 de ani, dar este atentă la nevoile semenilor și la așteptările lumii de azi, arătând că trecutul nu este decât un izvor de energie și de motivație pentru prezent și viitor.

Ultimele articole

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...