Parohiile din Cluj-Napoca, implicate în lupta împotriva noului coronavirus

de | mai 19, 2020

Peste 1200 de persoane, la care se adaugă beneficiarii aflați în grija Sectorului Misionar Social al Arhiepiscopiei Clujului, au fost sprijinite în această perioadă de pandemie, de parohiile aflate pe raza municipiului Cluj-Napoca. Printre beneficiari se numără persoane aflate în izolare la domiciliu, fără aparținători, bolnave singure și vârstnice, dar și cele lipsite de posibilități materiale.

Astfel, 38 dintre parohiile Protopopiatului Cluj II, cu ajutorul voluntarilor, au distribuit la domiciliile beneficiarilor alimente și medicamente. Pe lângă acestea, 12 dintre parohii au oferit mâncare gătită, provenită atât de la cantinele sociale ale parohiilor, cât și de la alte cantine din oraș. Tot în acest context,  pe întreaga perioadă de pandemie, o parohie a închiriat o casă pe care a pus-o la dispoziția unor cadre medicale, pentru a locui acolo și a evita contactul cu ceilalți membrii ai familiilor lor.

 Peste 1200 de persoane sprijinite și donații de 65 000 de mii lei

„Săptămânal, prin implicarea preoților, a credincioșilor și a voluntarilor, au fost ajutate aproximativ 220 de persoane. Astfel că, până în acest moment, putem vorbi de peste 1200 de beneficiari sprijiniți de parohiile clujene, la care se adaugă și ceilalți beneficiari aflați în grija Sectorului Misionar Social al Arhiepiscopiei Clujului.

Pe lângă această aceste acțiuni, preoții protopopiatului au venit în ajutorarea pacienților internați în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, dar și a medicilor și a întregului personal care se ocupă de îngrijirea bolnavilor. Clericii au donat, din veniturile personale, 45.565 de lei pentru spital și alte 20.000 de lei pentru alte cauze sociale și medicale. Aceste sume au întregit donațiile făcute de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei, de Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, împreună cu personalul Centrului Eparhial, și de celelalte protopopiate din arhiepiscopie și din țară”, a precizat protopopul Protopopiatului Cluj II, preotul Alexandru Ciui.

Acțiunile de întrajutorare au fost coordonate de fiecare parohie, prin preoții parohi și slujitori, în permanentă colaborare cu protopopul Protopopiatului Cluj II, preotul Alexandru Ciui, asistentul social Bianca Dumitrașcu și reprezentanții Centrului Eparhial. Persoanele aflate în dificultate au fost identificate preoții din parohii, ajutați de către membrii comitetelor parohiale și de Serviciul Comunitar de Asistență Socială al Protopopiatului Ortodox Cluj II.  O altă parte a acestora a fost adusă în atenția parohiilor de serviciile care desfășoară activități de asistență socială, din cadrul Direcției de Asistență Socială și Medicală.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Părintele Mitropolit Andrei își cinstește ocrotitorul spiritual

Părintele Mitropolit Andrei își cinstește ocrotitorul spiritual

Joi, 30 noiembrie 2023, Biserica Ortodoxă Română îl sărbătoreşte pe Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului,...