Pas înainte pentru înființarea Compartimentului de Primiri Urgenţe de Specialitate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase

de | mart. 27, 2024

 Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a inițiat un proiect de hotărâre care vizează aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai investiţiei constând în modernizarea Camerei de Gardă în vederea transformării în Compartiment de Primiri Urgenţe de Specialitate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Este o investiție necesară pe care o realizăm pentru a putea oferi pacienților serviciile medicale adaptate problemelor de sănătate cu care se confruntă. Odată cu începerea activității în cadrul Compartimentului de Primiri Urgențe de Specialitate persoanele care se adresează spitalului nostru nu vor mai trebui redirecționate spre Unitățile de Primire a Urgențelor ale altor unități medicale.”

Prin intermediul proiectului vor fi realizate lucrări de compartimentare, reparații și modernizări ale finisajelor interioare, înlocuirea tâmplăriilor interioare/exterioare, modernizarea instalațiilor sanitare, termice și electrice, reorganizarea spațiilor interioare și dotarea acestora în acord cu funcțiunea propusă și normativele în vigoare.

Valoarea totală a investiţiei este de 3.912.910 lei, cu TVA inclus, finanțarea fiind asigurată din bugetul judeţului Cluj, începând cu anul 2024, şi din alte surse constituite potrivit legii.

În cadrul proximei ședințe ordinare, forul administrativ județean va dezbate proiectul de hotărâre care vizează, inclusiv, suplimentarea bugetului pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase cu suma de 2.000.000 de lei. Banii alocați din bugetul Consiliului Județean Cluj vor fi utilizați pentru modernizarea Camerei de Gardă în vederea transformării în Compartiment de Primiri Urgențe de Specialitate.

Reamintim, în acest context, faptul că Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, unitate sanitară aflată în subordinea forului administrativ județean, a obținut deja avizul Ministerului Sănătății pentru înființarea Compartimentului de Primiri Urgențe de Specialitate, precum și pentru suplimentarea liniilor de gardă aprobate cu câte o linie de gardă continuă în specialitățile Radiologie și Imagistică Medicală, respectiv Medicină de laborator. Acestea vor deveni funcționale odată cu începerea activității în cadrul Compartimentului de Primiri Urgențe de Specialitate, accesul permanent la examinările realizate în cele două laboratoare fiind necesar atât pentru persoanele internate, cât și pentru cele preluate în serviciul de urgență.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate
Examenul Național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024

Examenul Național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024

Probele de evaluare a competențelor din cadrul primei sesiuni, iunie – iulie a examenului național de bacalaureat 2024, sunt programate în intervalul 17 - 27 iunie. Probele se vor desfășura potrivit următorului calendar: 17 - 19 iunie: Evaluarea competențelor...

Festivalul Alimentului, la USAMV Cluj-Napoca

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca găzduiește, în 7 iunie 2024, la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate din campus, a XI-a ediție a Festivalului Alimentului, eveniment ce aduce în prim-plan talentele și abilitățile...

Înscrieri pentru Bootcamp STS 2024

Înscrieri pentru Bootcamp STS 2024

Serviciul de Telecomunicații Speciale anunță deschiderea înscrierilor pentru cea de-a treia ediție a Bootcamp STS, școala de vară IT&C dedicată studenților din facultățile cu profil tehnic din România, din anii II și III. Evenimentul se va desfășura și în acest an...