Paștile Blajinilor în Episcopia Sălajului

de | mai 5, 2019 | Actualitatea religioasă

De „Paștile Blajinilor”, duminică  4 mai, în Parohia Ortelec, părintele Nicolae Gudea a organizat pentru toți văduvii din comunitate o agapă creștinească, în scopul de a oferi tuturor celor care au petrecut în singurătate Praznicul Învierii,  prilejul de a înțelege că în biserică nu suntem singuri niciodată,  ci parte a unei familii mari, ce poartă grija tuturor.

Masa, oferită  la subsolul bisericii noi, a fost și un pretext pentru cei 50 de văduvi din Parohia Ortelec de socializare, de mângâiere, de împărtășire a necazurilor și  suferințelor cu care se confruntă dar și a  bucuriilor sau  împlinirilor .

Nu au fost uitați nici văduvii care, din pricina problemelor de sănătate nu au reușit să ajungă la acest eveniment, pentru ei, biserica pregătind 30 porții din masa de prânz, care au fost livrate la locuințele lor.

 

Consilier social, Pr. Claudiu Nechita

Ultimele articole

Hramul Parohiei „Sfântul Dumitru” din Florești

Hramul Parohiei „Sfântul Dumitru” din Florești

La sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, marți, 26 octombrie 2021, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia „Sfântul Dumitru” din Florești,...