„Pastorația timpului de astăzi- reflecții misionar pastorale”: Tema ședinței lunare a preoților din Protopopiatul Cluj I

de | iun. 8, 2017

Joi, 8 iunie 2017, a avut loc ședința lunară a preoților din Protopopiatul Cluj I. Întâlnirea a fost găzduită de Parohia Ortodoxă Cojocna păstorită de Pr. Georgel Rednic, avându-l ca invitat pe Pr.prof.univ.dr. Stelian Tofană de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj Napoca.„Pastorația timpului de astăzi- reflecții misionar pastorale”: Tema ședinței lunare a preoților din Protopopiatul Cluj I

Începând cu ora 8 a fost savărșită Sfânta Liturghie la finalul căreia Părintele profesor a rostit un cuvânt de învățătură axat pe necesitatea actualizării Cincizecimii: Liturghia ca actualizare, nu ca repetare nici ca celebrare ci ca actualizare a întregii lucrări mântuitoare a lui Iisus Hristos culminând cu jertfa de pe cruce nu este numai Euharistică ci si una a Cuvăntului pentru că până la cruce si după cruce activitatea Mântuitorului Hristos, pe lângă minuni, a fost marcată de Cuvântul Lui dumnezeiesc, de evanghelia Lui, în cuvânt revelându-se pe Sine și pe Tatăl. Orice Sfântă Liturghie trebuie să se încheie și cu Liturghia Cuvântului… Sfântul Pavel actualizează Cincizecimea, ne face contemporani cu Cincizecimea arătând în ce măsură noi cei de astăzi ne raportăm la pogorărea Sfântului Duh cu harul și energiile Lui nu numai peste apostoli ci peste întreaga lume.

„Pastorația timpului de astăzi- reflecții misionar pastorale”: Tema ședinței lunare a preoților din Protopopiatul Cluj IA urmat ședința propriuzisă condusă de Pr. protopop Dan Hognogi în cadrul căreia Pr. profesor Stelian Tofană a susținut o prelegere pe tema: Pastorația timpului de astăzi.Au fost subliniate cele mai importante elemente care constituie stâlpii misiunii pastorale: vizitele pastorale, liturghia prin cuvânt și cântare precum și programele dedicate diferitelor categorii de credincioși.

Au urmat anunțurile de natură administrativă amintindu-se proiectul Sănătate pentru sate și cele două evenimente pregătite pentru cei tineri: Tabăra de la Rogojel destinată copiilor între 12-17 ani care va avea loc intre 10-14 iulie și Întâlnirea tinerilor din Mitropolia Clujului care se va desfășura între 29-30 iulie la Bistrița, fiind destinată tinerilor cu vârste între 14-35 ani. 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA