Patriarhia Ierusalimului proclamă canonizarea Sfântului Ioan Iacob Hozevitul

de | ian. 26, 2016 | Actualitatea religioasă

Patriarhia Ierusalimului îl va proclama prin canonizare pe Sfântul Ioan Iacob Hozevitul de la Neamț. Deși Biserica Ortodoxă Română l-a canonizat în iunie 1992, Patriarhia Ierusalimului și-a însușit această canonizare doar acum, iar proclamarea se va face duminică, 31 ianuarie 2016. Din partea Patriarhiei Române va participa o delegație condusă de Preasfințitul Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Din delegație va face parte și exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, părintele arhimandrit Dumitru Cobzaru: „Din partea Mitropoliei Clujului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei m-a desemnat să fac parte din delegația patriarhală și voi fi însoțit de părintele stareț al Mănăstirii „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul” de la Piatra Craiului, părintele Antonie Flore și de duhovnicul mănăstirii Piatra Fântânele, părintele Gavril Horț. Ne bucurăm că Înaltpreasfințitul Andrei a rânduit să participăm la proclamarea oficială a canonizării Sfântului Ioan Iacob Hozevitul pentru că el face parte din ființa românească și este unul dintre sfinții la care monahii din România dar și credincioșii au o foarte mare evlavie ”.

Sfântul Ioan Iacob Hozevitul este unul dintre cei mai recenți sfinți din Biserica Ortodoxă Română, care s-a nevoit 24 de ani în Ţara Sfântă, atât pe valea Iordanului, cât și în pustiul Hozeva, constituindu-se într-un model veritabil de viețuire în Hristos în era contemporană.

Biserica Ortodoxă Română îl cinstește la data de 5 august.

 

Ultimele articole

Biserica din Lunca, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Lunca, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 21-a după Rusalii, 17 octombrie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea din localitatea Lunca, județul Bistrița-Năsăud, de la...

Binecuvântarea lucrărilor efectuate la Biserica din Sânmărtin

Binecuvântarea lucrărilor efectuate la Biserica din Sânmărtin

În Duminica a 21-a după Rusalii, 17 octombrie 2021, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul comunității din Sânmărtin, județul Cluj. Cu acest prilej, Părintele Episcop...