Patriarhul Daniel, mesaj pentru Summitul de Oncologie București: Împreună-lucrători pentru ajutorarea bolnavilor

de | iul. 3, 2024

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a transmis miercuri un mesaj către participanții Summitului de Oncologie București, găzduit de Palatul Patriarhiei.

„Organizarea de către Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila și Fundația Împreună pentru Educație și Sănătate a celei de-a II-a ediții a Summit-ului de Oncologie la Palatul Patriarhiei din București reprezintă o mărturie a faptului că generația de medici și specialiști din domeniul oncologiei și specialităților conexe este receptivă la îmbinarea dintre tradiția creștină a iubirii aproapelui și căutarea de strategii și abordări medicale novatoare, prin care fiecare pacient să beneficieze de cele mai bune practici și îngrijiri posibile în zilele noastre”, afirmă Patriarhul României.

Text integral:


Împreună-lucrători pentru ajutorarea și îngrijirea bolnavilor

Cu apreciere pentru inițiativele de cooperare multidisciplinară în domeniul îngrijirii sănătății, am primit invitația de a participa la deschiderea celei de-a II-a ediții a Summit-ului de Oncologie organizat la București, în data de miercuri, 03 iulie 2024.

În era digitalizării și a dezvoltării tehnologiilor și strategiilor medicale inovatoare pentru vindecarea cancerului, persoana umană și starea de sănătate sunt abordate din perspective care îmbină experiența și acumulările de cunoștințe ale instituțiilor academice și de cercetare din întreaga lume. Cercetarea științifică și practica medicală aduc mereu semne de speranță în privința căilor de vindecare a pacienților.

În „Anul omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor”, Biserica noastră intensifică rugăciunea și acțiunile concrete ca să contribuie, prin propriile programe și prin cooperare interinstituțională, la mângâierea și vindecarea celor suferinzi. Astfel, lucrarea pastorală inspiră actului medical o dimensiune spirituală, iar unicitatea persoanei și nevoia ei de vindecare sunt văzute în lumina iubirii lui Dumnezeu și în comuniunea de rugăciune a sfinților.

Îndeosebi, Sfinții tămăduitori fără de arginți sunt pentru noi împreună-rugători și îndrumători pe calea împreună-lucrării dintre spiritualitate și știință, viață duhovnicească și practică medicală. Din această perspectivă, organizarea de către Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” și Fundația „Împreună pentru Educație și Sănătate” a celei de-a II-a ediții a Summit-ului de Oncologie la Palatul Patriarhiei din București reprezintă o mărturie a faptului că generația de medici și specialiști din domeniul oncologiei și specialităților conexe este receptivă la îmbinarea dintre tradiția creștină a iubirii aproapelui și căutarea de strategii și abordări medicale novatoare, prin care fiecare pacient să beneficieze de cele mai bune practici și îngrijiri posibile în zilele noastre.

Vă adresăm cuvânt de binecuvântare, la deschiderea lucrărilor acestui eveniment științific național și ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos, Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre, să vă dăruiască sănătate, putere de muncă și bucurie din bucuria pacienților care primesc vindecare prin eforturile și priceperea Dumneavoastră.

Cu prețuire și binecuvântare,

† DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Foto credit: Arhiva Basilica.ro / Mircea Florescu

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Patriarhia română
Biblioteca Sfântului Sinod va găzdui un workshop de Studii Patristice

Biblioteca Sfântului Sinod va găzdui un workshop de Studii Patristice

Biblioteca Sfântului Sinod va găzdui, în perioada 25-26 iunie 2024, colocviul „Părinții Bisericii și conceptul de patrologie în spațiul cercetării românești, la începutul secolului XXI”. La manifestarea academică sunt așteptați profesori de Patrologie de la...

Înălţarea Domnului – Ziua Eroilor (2024) | Comunicat de presă

Înălţarea Domnului – Ziua Eroilor (2024) | Comunicat de presă

În ziua de joi, 13 iunie 2024, la ora 12:00, clopotele bisericilor ortodoxe din Patriarhia Română vor fi trase în semn de veșnică pomenire, prețuire și recunoştinţă faţă de eroii care s-au jertfit pentru libertatea poporului român, credinţa creștină şi ţară. Pomenirea...