Patriarhul Daniel: Radu Beligan, un simbol al teatrului românesc

de | iul. 21, 2016 | Actualitatea religioasă

Miercuri,  20 iulie 2016, actorul Radu Beligan a trecut la Domnul. Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a adresat la acest moment trist un mesaj de condoleanţe familiei:

Vestea trecerii la cele veșnice a domnului Radu Beligan la venerabila vârstă de 97 de ani ne-a îndurerat prin pierderea uneia dintre personalitățile de excepție ale teatrului românesc.

Maestrul Radu Beligan și-a dedicat întreaga viață teatrului, filmului, televiziuniişi radioului, devenind, datorită talentului său, un adevărat şi nepreţuit simbol al teatrului național. Actor cu peste şapte decenii de activitate, regizor, profesor, membru de onoare al Academiei Române, fost director al Teatrului Naţional, Președinte de onoare pe viață al Institutului Internațional de Teatru, onorat cu numeroase distincţii naţionale şi internaţionale, Radu Beligan va rămâne pentru totdeauna în memoria vie a iubitorilor teatrului și filmului românesc graţie personalităţii sale unice.

În aceste momente grele pentru familie și pentru toți care l-au cunoscut și l-au prețuit ca om și artist, adresăm tuturor un cuvânt părintesc de mângâiere sufletească și îi încredințăm de întreaga noastră compasiune.

Ne rugăm lui Dumnezeu să odihnească sufletul domnului Radu Beligan în Împărăția Sa împreună cu drepții, iar pe cei îndoliați și îndurerați să îi întărească întru nădejdea Învierii celei de obște și a iubirii milostive a Preasfintei Treimi.

 

Cu părintești binecuvântări și condoleanțe pentru familia îndoliată,

†  DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

sursa:basilica.ro

 

Ultimele articole

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...