Patriarhul României: „Felicităm Arhiepiscopia Clujului pentru inițiativa de a organiza întâlnirea dedicată tineretului ortodox”

de | sept. 4, 2015 | Actualitatea religioasă, Întâlnirea Tinerilor 2015

Patriarhul României, Preafericitul Părinte Daniel a fost întâmpinat la Cluj-Napoca, în după amiaza zilei de 4 septembrie, 2015, de Permanența Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Clujului, angajații instituției, tineri teologi și voluntari.

După o slujbă de Te-Deum oficiată de ecleziarhul Catedralei Mitropolitane, părintele Patriarh a felicitat Arhiepiscopia Clujului pentru inițiativa de a organiza o asemenea întâlnire dedicată tineretului ortodox.

„Salutăm pe acești tineri, care în aceste zile se vor întâlni, se vor ruga împreună, vor dialoga și vor desfășura unele activități cu valoare de simbol. Vă felicităm pentru această inițiativă, care coincide și cu declararea orașului dumneavoastră, Capitala Europeană a Tineretului în anul 2015. Considerăm că acest eveniment, pe lângă solemnitatea și bucuria lui, este și unul misionar pentru că orice mărturisire a iubirii lui Hristos pentru umanitate este un act misionar, personal și eclezial.  Ne bucurăm că timp de câteva zile vom fi împreună, ortodocși din diferite părți ale lumii”.

La rândul său, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei i-a urat bun venit Preafericirii Sale și i-a mulțumit că a acceptat invitația de a fi prezent în aceste zile la Cluj.

„Clerul, școlile teologice, credincioșii orașului nostru și în mod special tinerii adunați aici, v-au așteptat cu mult drag. Dăm slavă lui Dumnezeu că ați răspuns invitației noastre și vă zicem: Bine ați venit!”.

Preafericitul Părinte Daniel va lua parte de la ora 18:30, în fata catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, la festivitatea de de deschidere a Întâlnirii Tinerilor Ortodocşi din Europa. Patriarhul României va adresa un cuvânt solemn miilor de tineri prezenţi, veniţi din întreaga lume. În cadrul evenimentului, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române va participa sâmbătă, 05 septembrie 2015, la conferinţa susţinută de Arhim. Zaharia Zaharou de la Mănăstirea Sfântul Ioan Botezătorul din Tolleshunt Knights, Anglia, iar duminică, 06 septembrie, Patriarhul României va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca.

 

Ultimele articole

Anunt Open data si platforma Tranzy.ai

Anunt Open data si platforma Tranzy.ai

Date deschise în transportul public din Cluj-Napoca prin lansarea unui portal de Open Data, într-o colaborare cu tranzy.ai - platforma pentru digitalizarea mobilitӑţii urbane Compania de Transport Public Cluj-Napoca, alӑturi de Primӑria şi Consiliu Local Cluj-Napoca,...

Sfințirea ansamblului parohial din cartierul clujean Borhanci

Sfințirea ansamblului parohial din cartierul clujean Borhanci

În Duminica a 4-a din Postul Mare (a Sfântului Ioan Scărarul), 26 martie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor Parohiei „Sfântul...

Binecuvântare arhierească pentru credincioșii din Poiana Ilvei

Binecuvântare arhierească pentru credincioșii din Poiana Ilvei

În Duminica a 4-a din Postul Mare (a Sfântului Ioan Scărarul), 26 martie 2023, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a binecuvântat comunitatea parohială din Poiana Ilvei, județul...