Patriarhul României: „Felicităm Arhiepiscopia Clujului pentru inițiativa de a organiza întâlnirea dedicată tineretului ortodox”

de | sept. 4, 2015 | Actualitatea religioasă, Întâlnirea Tinerilor 2015

Patriarhul României, Preafericitul Părinte Daniel a fost întâmpinat la Cluj-Napoca, în după amiaza zilei de 4 septembrie, 2015, de Permanența Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Clujului, angajații instituției, tineri teologi și voluntari.

După o slujbă de Te-Deum oficiată de ecleziarhul Catedralei Mitropolitane, părintele Patriarh a felicitat Arhiepiscopia Clujului pentru inițiativa de a organiza o asemenea întâlnire dedicată tineretului ortodox.

„Salutăm pe acești tineri, care în aceste zile se vor întâlni, se vor ruga împreună, vor dialoga și vor desfășura unele activități cu valoare de simbol. Vă felicităm pentru această inițiativă, care coincide și cu declararea orașului dumneavoastră, Capitala Europeană a Tineretului în anul 2015. Considerăm că acest eveniment, pe lângă solemnitatea și bucuria lui, este și unul misionar pentru că orice mărturisire a iubirii lui Hristos pentru umanitate este un act misionar, personal și eclezial.  Ne bucurăm că timp de câteva zile vom fi împreună, ortodocși din diferite părți ale lumii”.

La rândul său, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei i-a urat bun venit Preafericirii Sale și i-a mulțumit că a acceptat invitația de a fi prezent în aceste zile la Cluj.

„Clerul, școlile teologice, credincioșii orașului nostru și în mod special tinerii adunați aici, v-au așteptat cu mult drag. Dăm slavă lui Dumnezeu că ați răspuns invitației noastre și vă zicem: Bine ați venit!”.

Preafericitul Părinte Daniel va lua parte de la ora 18:30, în fata catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, la festivitatea de de deschidere a Întâlnirii Tinerilor Ortodocşi din Europa. Patriarhul României va adresa un cuvânt solemn miilor de tineri prezenţi, veniţi din întreaga lume. În cadrul evenimentului, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române va participa sâmbătă, 05 septembrie 2015, la conferinţa susţinută de Arhim. Zaharia Zaharou de la Mănăstirea Sfântul Ioan Botezătorul din Tolleshunt Knights, Anglia, iar duminică, 06 septembrie, Patriarhul României va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca.

 

Ultimele articole

Despre muncă

Despre muncă

Munca este o realitate existențială a lumii în care trăim, fiindcă orice om ca să trăiască în această lume, are nevoie să muncească. Sfânta Scriptură este cât se poate de explicită când ne spune că în rai, Adam și Eva au fost puși pentru a păzi și a îngriji grădina...

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...