Patriarhul României transmite condoleanțe Bisericii din Cipru după decesul Arhiepiscopului Hrisostom

de | nov. 8, 2022 | Comunicate de presă

Patriarhul României a transmis luni un mesaj de condoleanțe Bisericii Ortodoxe din Cipru după decesul Arhiepiscopului Hrisostom al II-lea:


București, 7 noiembrie 2022

Sfântului Sinod al Bisericii Ciprului

Cu profundă durere, am aflat despre plecarea din această lume, după o îndelungată suferință pe care a îndurat-o cu atâta curaj, a iubitului nostru frate în Hristos, vrednicul de pomenire Hrisostom al II-lea, Arhiepiscopul Noii Iustiniana și al întregului Cipru, o venerabilă și bine-cunoscută personalitate a Ortodoxiei contemporane.

Împărtășim durerea provocată de această pierdere și, în numele ierarhilor, clerului și credincioșilor Bisericii Ortodoxe Române, adresăm condoleanțe frățești membrilor Sfântului Sinod și întregii Biserici a Ciprului.

Ne rugăm lui Hristos, Domnul nostru, Cel Care este învierea și viața (cf. Ioan 11, 25), să odihnească împreună cu drepții sufletul Arhiepiscopului Hrisostom al II-lea în lumina, pacea și iubirea Preasfintei Treimi.

Veșnica lui pomenire din neam în neam!

† DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Ultimele articole

Mai multe din Comunicate de presă
Bilanțul Arhiepiscopiei Clujului în anul 2022 | Comunicat de presă

Bilanțul Arhiepiscopiei Clujului în anul 2022 | Comunicat de presă

Sâmbătă, 28 ianuarie 2023, la sediul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, s-au desfăşurat lucrările Adunării eparhiale și a fost prezentat bilanţul activităţilor Arhiepiscopiei...