Pelerinaj al A.S.C.O.R. Cluj, pe urmele marilor duhovnici ai neamului românesc

de | feb. 27, 2016

Zeci de tineri din A.S.C.O.R. Cluj redescoperă în acest sfârșit de săptămână, 27-28 februarie 2016, mănăstirile în care s-au nevoit mari duhovnici ai neamului românesc. Ei se reculeg la mormintele părinților Ilie Cleopa, Paisie Olaru, Ioanichie Balan și Ioanichie Moroi.

Tinerii au  pornit  să cutreiere Moldova cu bicicleta sau pe jos pentru a vizita așezămintele monahale de la Sihăstria, Secu și Neamț. În drumul lor, vor poposi în noaptea de sâmbătă spre duminică la Mănăstirea Petru Vodă unde vor participa la sfintele slujbe și se vor închina la mormântul arhimandritului Iustin Pârvu.

La întoarcerea spre casă, pelerinii vor merge și la mormintele părintelui Gheorghe Calciu și a lui Radu Gyr și vor vizita de asemenea,  Mănăstirea Durău.

Pelerinajele pe jos și cu bicicleta au devenit o tradiție pentru tinerii din ASociația Studenților Creștini Ortodocși din Cluj. Ei pornesc de cu noaptea cu autocarul, dar în drumul lor spre mănăstiri, au grijă să parcurgă cel puțin 20 de Km pe jos, sau cu bicicleta, din dragoste pentru natură și în semn de nevoință duhovnicească.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Vineri, 12 aprilie 2024, de la ora 16:00, la Biserica cu hramurile „Sfântul Proroc Ioan Botezătorul” și „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Sângeorz-Băi (Parohia Sângeorz-Băi III), județul Bistrița-Năsăud, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul,...