Pelerinaj al credincioşilor din Parohia Dumitra în Cetatea Marii Uniri

de | iul. 3, 2018

Sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel a adus multă bucurie duhovnicească credincioşilor Parohiei Ortodoxe Dumitra, din Protopopiatul Năsăud, care şi-au cinstit vineri, 29 iunie 2018, ocrotitorii spirituali. 

Manifestările religioase prilejuite de sărbătoarea hramului au continuat sâmbătă, 30 iunie, printr-un pelerinaj în Cetatea Marii Uniri la Alba Iulia. 150 de credincioşi de toate vârstele însoţiţi de către preotul paroh Marius Moldovan au vizitat oraşul, dar s-au oprit şi la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia. Următorul popas a fost la Mănăstirea Râmeţ, unde au participat prin rugăciune la ziua de cinstire a Sfântului Ierarh Ghelasie, prăznuit de Biserica Ortodoxă în data de 30 iunie. Pelerinajul s-a încheiat la frumoasa Mănăstire Dumbrava, unde pelerinii au înălţat rugăciuni de mulţumire lui Dumnezeu pentru toate, aşa cum ne-a informat pr. Marius Moldovan.

Acest pelerinaj se înscrie în seria de manifestări dedicate Anului omagial al unităţii de credinţă şi de neam şi Anului comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Procesiune de Rusalii și Vecernia plecării genunchilor la Dej

Procesiune de Rusalii și Vecernia plecării genunchilor la Dej

Sute de credincioși dejeni au participat în Duminica Cincizecimii, 23 iunie 2024, la tradiționala Procesiune de Rusalii. Manifestarea continuă o veche tradiție din Ardeal având în centrul ei rugăciunea pentru roadele pământului și pentru mediul înconjurător la...