Pelerinaj în Moldova, organizat de Biserică și autorități, pentru copiii din Berchieșu și Frata

de | aug. 20, 2015 | Activități parohiale

Copiii parohiilor Berchieșu și Frata din protopopiatul Turda, împreună cu preoții parohi Florin Negru și Cătălin Bucevschi au mers luni, 17 august într-un pelerinaj la mănăstirile din zona Bucovinei.

În prima zi au fost vizitate mănăstirile Piatra Fântânele, Sucevița, Moldovița, Voroneț și Neamț, unde P1090556copiii s-au închinat la sfintele moaște, s-au rugat lui Dumnezeu pentru familiile lor și s-au bucurat de frumusețea locașurilor de cult ridicate  în stil moldovenesc. A doua zi au vizitat mănăstirile Secu, Sihăstria, Agapia și Văratec, unde de asemenea au înălțat rugăciuni de mulțumire pentru darurile primite de la Bunul Dumnezeu. Micii pelerinii au vizitat și casa memorială ,,Ioan Creangă” din Humulelti.

„Acest pelerinaj a venit ca o răsplată din partea preoților parohi pentru faptul că tinerii au participat seară de seară la slujba paraclisului Maicii Domnului din timpul postului Adormirii, precum și la celelalte slujbe”, a spus părintele Florin Negru, parohul bisericii din Berchieșu.

WP_20150818_010De asemenea la acest pelerinaj a participat alături de preoți și copii, domnul primar al comunei Frata, Vasile Trif, care a venit în sprijinul acestui proiect al Bisericii, de a răsplăti tinerii din mediul rural care participă activ la viața liturgică.

„La final copiii au fost extrem de bucuroși și de uimiți de frumusețile mănăstirilor moldovenești, încărcându-se astfel duhovnicește și sporind în dreapta credință, exprimându-și astfel dorința de a mai efectua astfel de pelerinaje”, a mai spus părintele Florin Negru.

 

Ultimele articole

24 mai – Sf. Cuv. Simeon cel din Muntele Minunat

24 mai – Sf. Cuv. Simeon cel din Muntele Minunat

Sf. Cuv. Simeon cel din Muntele Minunat Acest Sfânt Cuvios s-a născut în Antiohia Siriei în anul 521. Încă de la şase ani, după ce tatăl său, Ioan, a murit în timpul unui cutremur, cu binecuvântarea mamei sale, Sfânta Marta (pomenită la 4 iulie), a mers în Seleucia,...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...