Pelerinaj pe jos A.S.C.O.R. Cluj în Munții Retezat – Lacul Bucura

de | iul. 2, 2018

Tinerii din Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români din Cluj Napoca care are sediul în cadrul Bisericii Studenților cu hramul Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan și Sfântul Ierarh Nicolae din Campusul  studențesc Hașdeu, organizează sâmbătă 07 iulie 2018, un pelerinaj în Munții Retezat care va avea ca obiectiv final Lacul Bucura, locul unde se retrăgea uneori Părintele Arsenie Boca. Cei înscriși în pelerinaj vor porni din noaptea de vineri spre sâmbătă de la Casa de Cultură a Studenților, în jur de ora 04:00 spre Satul Nucșoara. De aici vor fi preluați de microbuzele care asigură transportul local din zonă și îi vor duce până în localitatea Cârnic de unde va porni pelerinajul.  Se va urma traseul: Cârnic – Cabana Pietrele – Cabana Gențiana – Custura Bucurei – Lacul Bucura și retur. Traseul la dus va fi de 5 ore, ultima parte a traseului fiind mai grea, urmând ca la întoarcere să fie un timp de 3 ore. Cei care participă în acest pelerinaj este obligatoriu să aibă  echipament de munte: bocanci, pelerină de ploaie, haine adecvate urcării pe munte deoarece va fi un traseu de dificultate medie.

În fiecare lună, Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români din Cluj Napoca organizează pelerinaje  către diferite obiective cu însemnătate duhovnicească dar și frumusețe naturală. În cadrul acestor pelerinaje participanții se deplasează către obiectiv cu autocarele, urmând ca ultimii 18-20 de kilometri să fie parcurși pe jos, în semn de dar pentru suflet, mică osteneală pentru trup și prilej de cunoaștere a sfinților, mănăstirilor și naturii din țara noastră. Odată porniți într-un pelerinaj pe jos, tinerii poartă înaintea lor toaca, crucea și ripidele, dar și rugăciunile și gândurile bune pe care le duc bucuroși către obiectivul ales.

Pelerinaj pe jos A.S.C.O.R. Cluj în Munții Retezat – Lacul Bucura

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Vineri, 12 aprilie 2024, de la ora 16:00, la Biserica cu hramurile „Sfântul Proroc Ioan Botezătorul” și „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Sângeorz-Băi (Parohia Sângeorz-Băi III), județul Bistrița-Năsăud, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul,...