Pelerinaj pentru copiii Parohiei Ilva Mică Someş

de | oct. 18, 2015 | Activități parohiale

Sâmbătă, 17 octombrie 2015, Parohia Ilva Mică Someș a organizat al doilea pelerinaj la mănăstirile din județul Bistrița-Năsăud în cadrul proiectului „Să ne cunoaştem mănăstirile din judeţul nostru”.

Aproximativ 90 de elevi de la Şcoala Gimnazială nr. 2 din Ilva Mică, însoţiţi de părintele paroh Brici Iuliu şi profesorii Gaftone Leon, Gaftone Teodora şi Martiţa Aurica, au vizitat mănăstirile Strâmba şi Piatra Fântânele din protopopiatul Bistriţa. Acest periplu duhovnicesc a debutat la Mănăstirea „Sfântul Ierarh Spiridon, făcătorul de minuni”, de la Strâmba, unde copiii au fost întâmpinaţi cu drag şi au primit informaţii despre istoricul mănăstirii, dar şi sfaturi pentru perioada plină de provocări a vieţii lor. Micii pelerini au vizitat apoi Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului” de la Piatra Fântânele, unde au aflat mai multe date despre istoricul mănăstirii şi au putut vedea atelierele de croitorie şi broderie, dar şi cel de icoane. La întoarcere, copiii împreună cu însoţitorii lor au făcut un mic popas la Valea Străjii şi la Castelul Dracula.

„Pelerinajul de astăzi, desfăşurat sub egida Asociaţiei Tinerilor Creştini Ortodocşi Sfinţii Martiri Năsăudeni, continuă proiectul parohiei noastre, care a debutat în luna iunie a acestui an prin vizitarea mănăstirilor Salva şi Rebra-Parva, urmând ca anul viitor să vizităm mănăstirile Nuşeni şi Dobric, din protopopiatul Beclean” a declarat pr. paroh Iuliu Brici.

 

Ultimele articole

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Parohia Ortodoxă Teaca, din cadrul Protopopiatului Ortodox Bistrița, a găzduit luni 24 aprilie 2023, întâlnirea cercului preoțesc de pe Valea Tecii. Pornind de la îndemnul biblic: ,,Fiule, sprijină pe tatăl tău la bătrânețe și nu-l mâhni în viața lui. Și chiar de i se...

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

În ziua Înainte prăznuirii Bunei Vestiri, un grup de persoane private de libertate, rezidente ale Centrului Terapeutic Lotus din Penitenciarul de maxima siguranța Gherla însoțite de preotul capelan alături de cadre din Serviciul Educație , Sectorul Reintegrare Socială...