Pelerinaj pentru credincioșii celor două parohii din Ilva Mică

de | iul. 26, 2016 | Activități parohiale

Circa o sută de credincioşi ce fac parte din cele două parohii din localitatea Ilva Mică, au participat luni, 25 iulie 2016, într-un pelerinaj în Maramureşul istoric.

Credincioşii, însoţiţi de cei doi preoţi parohi, Iuliu Brici şi Potra Ştefăniţă, au plecat dis de dimineaţă din Ilva Mică, închinându-se la Mănăstirea Moisei și apoi la Mănăstirea Bârsana, unde au rămas impresionaţi de frumuseţea aşezământului monahal.

Mai apoi, în localitatea Săpânţa, credincioşii s-au rugat la Mănăstirea Săpânţa-Peri după care au vizitat şi renumitul cimitir vesel din aceeaşi localitate.

Aceasta este cea de-a 12-a ediţie a pelerinajului anual organizat de către cele două parohii din Ilva Mică.

Ultimele articole

Credința, pe tabla de șah

Credința, pe tabla de șah

Dacă ar fi să-l „definesc” pe părintele Ovidiu Gavrea printr-un cuvânt (în măsura în care oamenii pot fi „definiți” prin unul sau mai multe cuvinte), i-aș spune „Părintele Bucurie”. Sau „Părintele Dragoste”. Sau „Părintele Prieten”. Și nu cred că este cineva, dintre...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...