Pelerinajul pe jos de la Iclod la mănăstirea clujeană Nicula, tradiție pentru credincioșii Arhiepiscopiei Clujului

de | apr. 11, 2016

„Pelerinajul Tinerilor pe Jos” și cu bicicleta de la Iclod la Mănăstirea clujeană Nicula va avea loc sâmbătă, 16 aprilie 2016, şi este organizat de Arhiepiscopia Clujului, alături de Asociaţiile Studenților și Tinerilor Creştini Ortodocşi Români din Cluj, Liga Studenților, la care se adaugă Facultatea de Teologie şi Seminarul Teologic, ATCOR Gherla și Liga Tinerilor din Dej.

„Pelerinajul Tinerilor pe Jos” este o acţiune anuală, aflată la a VI-a ediţie, închinată Maicii Domnului şi constă în parcurgerea pe jos a unei distanţe de 17 kilometri, de la Iclod până la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” de la Nicula,din judeţul Cluj. De anul acesta, tinerii care doresc pot să participe la acest pelerinaj și cu bicicleta. Astfel, bicicliștii vor parcurge traseul de la Cluj-Napoca la Mănăstirea Nicula pe o distanţă de 47 de kilometri, iar la întoarcere vor veni cu autocarul. Locul de întâlnire al bicicliștilor este același cu al pelerinilor, la Comandamentul Divizia 4 Infanterie „Gemina” din Piaţa Ştefan cel Mare. Astfel, sâmbătă, 16 aprilie, de la ora 10:30 are loc plecarea cu autocarele spre Iclod; de la ora 11:15, la Iclod începe pelerinajul pe jos, pe o dinstanţă de 10 kilometri până în Gherla, pe parcursul căruia tinerii vor interpreta cântece religioase și se vor putea ruga.

În programul pelerinajului, la ora 14:15 va avea loc o oprire la Catedrala „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” din Gherla, cu pauză de o oră, timp în care tinerii pot lua masa. Apoi, tinerii din cadrul ATCOR Gherla şi de la Liga Tinerilor Creștini Ortodocşi de la Dej se vor alătura pelerinilor veniţi de la Cluj-Napoca. Urmează ca de la ora 15:30 grupul să înceapă pelerinajul pentru o distanţă de încă 7 kilometri parcurgă pe jos, astfel încât tinerii să ajungă la Mănăstirea Nicula în jurul orei 17.00. Aici pelerinii se vor putea închina la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul Iisus, vor participa la Vecernia cu litie, apoi vor lua cina la Mănăstirea Nicula. De la ora 21:00 va avea loc pornirea spre Cluj-Napoca.

În ultimii doi ani, numărul pelerinilor care au venit de la Cluj-Napoca a ajuns la 400 de persoane, iar de la Gherla s-au adăugat alte 150 de persoane, conform organizatorilor. De asemenea pelerinajul este deschis tuturor celor care doresc să participe.

Susă: http://ziarullumina.ro

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Joi, 22 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Panticeu, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din...