Pelerini clujeni, la mănăstirile de pe Valea Buzăului și a Teleajenului

de | sept. 15, 2015 | Activități parohiale

Parohia ”Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca a organizat în zilele de sâmbătă și duminică, 12-13 septembrie 2015, un pelerinaj la mănăstirile de pe Valea Buzăului și a Teleajenului.

Prima oprire a fost la Mănăstirea Recea din apropierea orașului Târgu Mureș după care, aproape de orașul Rupea, cei 50 de pelerini clujeni însoțiți de părintele paroh Nicolae Buda, s-au închinat în Mănăstirea Bunești. În drumul lor s-au oprit și la Mănăstirile Cârnu și Ciolanu. A doua zi, au poposit la Centrul Eparhial al Episcopiei Buzăului, apoi s-au îndreptat spre orașul Ploiești și au făcut un popas la Mănăstirea Ghighiu. Porniți din nou la drum pe Valea Teleajenului au ajuns la Mănăstirile Zamfira, Suzana și Cheia. Pe drumul de întoarcere, pelerinii clujeni s-au închinat la mănăstirea „Sfântul Dumitru” de la Sighișoara.

„Darurile de preț pe care le-am primit în acest pelerinaj sunt prietenia și pacea. Pelerinii, care s-a rugat și s-au veselit împreună, au primit putere unul de la altul și toți deopotrivă de la Dumnezeu”, a declarat pentru radio Renașterea coordonatorul activităților din parohia „Nașterea Domnului”, Marilena Asănică.

Ultimele articole

Hramul Parohiei „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca

Hramul Parohiei „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca

Sărbătoarea Naşterii Domnului, numită în popor Crăciunul, ne aduce vestea venirii în lume a Fiului lui Dumnezeu făcut om, pentru mântuirea noastră, fiind cea mai importantă sărbătoare pentru comunitatea noastră parohială din cartierul Gheorgheni, care își serbează...