Pelerini clujeni, la mănăstirile de pe Valea Buzăului și a Teleajenului

de | sept. 15, 2015 | Activități parohiale

Parohia ”Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca a organizat în zilele de sâmbătă și duminică, 12-13 septembrie 2015, un pelerinaj la mănăstirile de pe Valea Buzăului și a Teleajenului.

Prima oprire a fost la Mănăstirea Recea din apropierea orașului Târgu Mureș după care, aproape de orașul Rupea, cei 50 de pelerini clujeni însoțiți de părintele paroh Nicolae Buda, s-au închinat în Mănăstirea Bunești. În drumul lor s-au oprit și la Mănăstirile Cârnu și Ciolanu. A doua zi, au poposit la Centrul Eparhial al Episcopiei Buzăului, apoi s-au îndreptat spre orașul Ploiești și au făcut un popas la Mănăstirea Ghighiu. Porniți din nou la drum pe Valea Teleajenului au ajuns la Mănăstirile Zamfira, Suzana și Cheia. Pe drumul de întoarcere, pelerinii clujeni s-au închinat la mănăstirea „Sfântul Dumitru” de la Sighișoara.

„Darurile de preț pe care le-am primit în acest pelerinaj sunt prietenia și pacea. Pelerinii, care s-a rugat și s-au veselit împreună, au primit putere unul de la altul și toți deopotrivă de la Dumnezeu”, a declarat pentru radio Renașterea coordonatorul activităților din parohia „Nașterea Domnului”, Marilena Asănică.

Ultimele articole

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...