Peste 1.000 de certificate de urbanism emise ONLINE de la lansarea aplicației Ghișeu Unic

de | mart. 22, 2024

Cca. 56% din certificatele de urbanism din acest an au fost solicitate și emise online

Consiliul Județean Cluj a realizat o analiză a modului de funcționare a aplicației Ghișeu Unic, la aproape doi ani de la emiterea, în sistem online, în premieră absolută pentru România, a primului certificat de urbanism digital smart, perfect valid din punct de vedere juridic.

            Potrivit acesteia, Consiliul Județean Cluj a emis, de la lansarea aplicației, 1103 certificate de urbanism, eminamente online. Astfel, dacă în cursul anului trecut, din totalul de 1.800 de certificate emise, circa 35% au fost online, în acest an procentul celor digitale a crescut la 56% iar trendul este unul constant crescător.

           „Important e faptul că suntem în ritm cu vremurile pe care le trăim sau chiar înaintea lor, în anumite domenii, cum este cel al digitalizării administrației. Revoluția administrativă pe care am declanșat-o la Cluj, prin digitalizarea activității instituției pe care o conduc, dă roadele scontate, iar cea mai bună dovadă în acest sens e interesul tot mai mare al cetățenilor care aleg să folosească facilitățile special concepute și puse la dispoziția lor. Cu siguranță, în acest fel, Consiliul Județean a devenit o instituție mult mai accesibilă și prietenoasă, pentru foarte mulți clujeni”, a declarat Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

            În ceea ce privește zonele pentru care s-au solicitat cele mai multe certificate de urbanism online, în fruntea clasamentului se situează comuna Ciurila, cu un număr de 167 de documente emise, urmată de comunele Mărișel, cu 101 certificate, Beliș cu 85 și Aiton cu 55.

                                                                                                                            *   *   *

Prin intermediul platformei Ghișeu Unic (https://public.cluj.archi/), Consiliul Județean Cluj a reușit să digitalizeze întregul proces de obținere online a certificatelor de urbanism (CU) și a autorizațiilor de construcție (AC), precum și al altor 13 categorii de documentații urbanistice. În plus, cetățenii au posibilitatea de a solicita online 5 categorii de autorizații și avize necesare în cazul derulării unor lucrări/activități conexe drumurilor județene, solicitări în vederea obținerii finanțărilor nerambursabile de la Consiliul Județean Cluj, 11 categorii de cereri emise de către I.S.U. Cluj, 3 tipuri de avize eliberate de către Compania de Apă Arieș S.A. și 2 cereri în domeniul informării și promovării turistice.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate
Examenul Național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024

Examenul Național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024

Probele de evaluare a competențelor din cadrul primei sesiuni, iunie – iulie a examenului național de bacalaureat 2024, sunt programate în intervalul 17 - 27 iunie. Probele se vor desfășura potrivit următorului calendar: 17 - 19 iunie: Evaluarea competențelor...

Festivalul Alimentului, la USAMV Cluj-Napoca

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca găzduiește, în 7 iunie 2024, la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate din campus, a XI-a ediție a Festivalului Alimentului, eveniment ce aduce în prim-plan talentele și abilitățile...

Înscrieri pentru Bootcamp STS 2024

Înscrieri pentru Bootcamp STS 2024

Serviciul de Telecomunicații Speciale anunță deschiderea înscrierilor pentru cea de-a treia ediție a Bootcamp STS, școala de vară IT&C dedicată studenților din facultățile cu profil tehnic din România, din anii II și III. Evenimentul se va desfășura și în acest an...