Peste 1000 de copii au primit cadouri, cu sprijinul Protopopiatului Bistrița

de | dec. 21, 2020

Peste 1000 de copii din localitățile Rodna, Livezile și de la Centrul pentru Protecția Copilului din Beclean au primit rechizite, îmbrăcăminte și alimente pentru Sfintele Sărbători. Acțiunea a avut loc duminică, 20 decembrie 2020 și a fost posibilă în urma parteneriatului încheiat între Protopopiatul Ortodox Bistrița și Asociația Mission Happy Kids E.V, din Schorndorf  – Germania.

Darurile au fost distribuite cu sprijinul Asociației Umanitare Polixnova prin  voluntarii prof. dr. Baci Alina Luciana, prof. Baci Alin Dinu, Vlad Cătălin și Hiriza Alexandru.

Bucuria celor mici a fost împlinită de gândul de a avea pe cineva aproape în această perioadă, a spus preotul Emanuel Vidican, secretarul Protopopiatului Bistrița:

A venit momentul să ne uităm mai atent în jurul nostru și să ajutăm. Nu mai putem fi indiferenți. Sunt mii de copii care au nevoie de noi, nu numai material. Sunt copii pentru care o vorbă bună și o îmbrățișare reprezintă speranța unui viitor mai bun. Pentru ei nu este important că nu au căldură suficientă în casă sau că mănâncă doar o dată pe zi, ci faptul că cineva ieri le-a trecut pragul și le-a dat o fărâmă de speranță. Ieri am văzut cum arată neputința și dezamăgirea părinților resemnați că nu pot mai mult de atât. Este datoria noastră morală să-i sprijinim cu ceea ce putem pe fiecare dintre ei.

Mulțumim domnilor primari Grapini Valentin Iosif din Rodna și Simionca Traian din Livezile pentru toate eforturile de a identifica și a ajunge la copiii nevoiași, care au primit rechizite, îmbrăcăminte și alimente pentru Sfintele Sărbători.

Fiecare copil în parte are câte o poveste tristă, care i-a înduioșat pe binefăcătorii veniți din Germania pentru a înmâna cadourile.

Satisfacția acestei acțiuni a fost nemărginită și a reprezentat doar primul pas dintr-un  proiect mai amplu, prin care reprezentații asociației din Germania își doresc deschiderea unei case de copii la Livezile și construirea unui viitor stabil pentru cât mai mulți copii aflați în situații dificile, spun organizatorii.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Sâmbătă, 15 iunie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din satul Arșița, comuna Măgura Ilvei, județul Bistrița-Năsăud, cu prilejul sfințirii capelei...