Peste 1000 de oameni l-au ascultat la Dej pe părintele Constantin Necula

de | aug. 22, 2016 | Actualitatea religioasă

Tineri și bătrâni, oportunități și obstacole a fost tema prelegerii îndrăgitului preot profesor de la Facultatea de Teologie din Sibiu.

Evenimentul a fost organizat de Asociatia Filantropia Ortodoxă, filiala Dej, în parteneriat cu Protopopiatul Ortodox Dej, Primaria Dej și Consiliul Județean Cluj. Conferinta a avut loc duminică 21 august, la ora 19, în Sala Sporturilor din Municipiul Dej și a început cu o rugăciune rostită de părintele protopop, pr Ioan Buftea.

După discurs, părintele Constantin Necula a răspuns întrebărilor adresate de cei din public, pe diferite teme.

Nou proiect social lansat la conferința Părintelui Constantin Necula

La final, președintele Asociației Filantropia Ortodoxă Dej, Costinel Șoaită, a mulțumit tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestui eveniment și a lansat un nou proiect social, în parteneriat cu Protopopiatul Ortodox Dej, acesta fiind intitulat ,,Trimite un copil sărac la școală!”.

,,Scopul nostru este să asigurăm accesul la educație si sa sprijinim copii nevoiasi pentru a mearge la scoala. Am vrea ca fiecare copil să aibă la început de an şcolar un ghiozdan, instrumente de scris, caiete şi alte lucruri care le sunt necesare pentru a se descurca la şcoală” a declarat Costinel Șoaită, președintele Asociației Filantropia Ortodoxă Dej.

„Părintele Necula se va afla pentru prima dată în orașul nostru și ne-am dorit foarte mult acest lucru, știind cât de apropiat este de tineri, dar și cât de apropiați sunt tinerii de dânsul”, a declarat pentru radio Renașterea președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă” Dej, Costinel Șoaită.

Părintele Constantin Necula a absolvit Facultatea de Teologie „Andrei Şaguna“ din Sibiu şi este doctor în teologie, specializarea catehetică-omiletică şi pedagogie creştină. Este autor a multor de volume de predici, de studii şi articole de omiletică şi catehetică, dar şi de cărţi pentru copii şi tineret. A tradus mai multe cărţi şi a scris articole în publicaţii din ţară şi străinătate. De asemenea, a semnat zeci de studii în limba română şi în limbi străine – franceză, italiană, germană – și numeroase recenzii. A susţinut sute de conferinţe în ţară şi în străinătate şi a participat la multe emisiuni de radio şi de televiziune, atât la posturi naţionale cât şi internaţionale.

 

Ultimele articole

Conferință preoțească de primăvară în Protopopiatul Bistrița

Conferință preoțească de primăvară în Protopopiatul Bistrița

Clericii din Protopopiatul Ortodox Bistrița s-au reunit luni, 15 mai 2023, în cadrul conferinței preoțești semestriale de primăvară. Întâlnirea a fost precedată de un Te Deum, fiind săvârşit în Biserica de la Coroana, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei,...