Peste 120 de copii, la cea de VI-a ediție a Festivalului de colinde și tradiții „Crăciunul la români”

de | dec. 13, 2016 | Actualitatea religioasă

A VI-a ediție a Festivalului de colinde și tradiții „Crăciunul la români” a avut loc luni, 12 decembrie 2016, în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Cluj-Napoca.

Peste 120 de copii din școlile clujene au vestit Nașterea Mântuitorului prin colinde și scenete, iar la final au primit daruri din partea parohiei. Instituțiile reprezentate au fost Liceul Teoretic „Eugen Pora”, Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu”, Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu” și Liceul Special pentru Deficienți de Vedere.

Prezent la eveniment, inspectorul de religie al județului Cluj, părintele Marian Sidon i-a felicitat pe copii și pe profesori pentru momentele pregătite, dar și pe organizatorii festivalului. El a subliniat că această manifestare este dovada faptului că educația nu poate fi făcută fără Biserică și fără Dumnezeu.

„Nu vom putea zidi suflete și nici să acumulăm cunoștințe, dacă nu ne va lumina Duhul Sfânt. Iar acest lucru se face printr-o colaborare frumoasă”, a mai spus părintele Marian Sidon.

Ultimele articole

Premieră la Teatrul „Puck”: „Cei trei purceluși”

Premieră la Teatrul „Puck”: „Cei trei purceluși”

Cei mici și cei mari sunt așteptați duminică, 21 mai, de la ora 17, la Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca la o nouă premieră. Este vorba de spectacolul interactiv „Cei trei purceluși”, după James Halliwell-Phillipps, în regia lui Rumi László. Binecunoscuta...

Conferință preoțească de primăvară în Protopopiatul Bistrița

Conferință preoțească de primăvară în Protopopiatul Bistrița

Clericii din Protopopiatul Ortodox Bistrița s-au reunit luni, 15 mai 2023, în cadrul conferinței preoțești semestriale de primăvară. Întâlnirea a fost precedată de un Te Deum, fiind săvârşit în Biserica de la Coroana, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei,...