Peste 15.000 de credincioși maramureșeni implicați într-o acțiune social-filantropică

de | dec. 11, 2015 | Activități parohiale

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, în cadrul Cercului pastoral-misionar Sfântul Iosif Mărturisitorul (preot responsabil Gavriș-Ion Vancea), din cadrul Protoieriei Vișeu, s-a desfășurat o amplă activitate social-filantropică de colectare și distribuire de alimente și haine pentru cei nevoiași, care a antrenat peste 15.000 de credincioşi.

Ca o continuare a obiceiului deja format în ultimii ani, cei implicați în această acțiune au fost îndrumați de către preoții slujitori ai Sfintelor Altare din patru localități: Săcel, Săliștea de Sus, Dragomirești și Șieu.

Produsele adunate de către preoții implicați în derularea acestei activități, Ioan  Macovei Zubașcu (Parohia Săcel Iza), Vasile Cupșinar (Parohia Săcel II), Dumitru Iuga (Parohia Săcel I), Gavriș-Ion Vancea și Dumitru Iuga (Parohia Săliștea de Sus-Centru), Nicolae Pintea și Ioan-Narcis Ierima (Parohia Săliștea de Sus I), Gheorghe Mihali (Parohia Dragomirești – „Sfinții Români”) și George-Daniel Magdău (Parohia Șieu-Centru), au fost donate Centrului de asistați social de la Baia Sprie (director Vasile Gherman) și Cantinei sociale din orașul Vișeu de Sus, coordonată de către Pr. Protopop Mihai Sandu Chira.

A consemnat pentru Radio Renaşterea Andrei Fărcaş

Ultimele articole

Agenda ierarhilor în Duminica a 5-a după Paști

Agenda ierarhilor în Duminica a 5-a după Paști

În Duminica a 5-a după Paști (a Samarinencei), 22 mai 2022, ierarhii din Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului vor sluji după următorul program: Înaltpreasfințitul Părinte ANDREI, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului,...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...