Peste 19.000 de lei strânși în urma spectacolului caritabil REQUIEM din Catedrala Mitropolitană

de | mart. 31, 2016

În urma campaniei umanitare organizată de Radio Renaşterea în beneficiul tinerei profesoare Crina Cârcu, din Bistriţa, a fost adunată suma de 19.305 lei. Banii a fost donaţi în urma concertului vocal simfonic „Requiem” de Marţian Negrea, susţinut de Opera Română din Cluj, în Catedrala mitropolitană, miercuri, 23 martie 2016. Suma va fi trimisă direct Crinei Cârcu, pentru a-i reda speranţa la însănătoşire şi la o viaţă normală alături de familia ei.

Acest eveniment arată că respectul pentru tradiţia Bisericii Ortodoxe este datoria de conştiinţă a fiecărui slujitor şi credincios, dar şi că solidaritatea umană, inima curată şi rugăciunea cântată dau expresie milostivirii lui Dumnezeu, care nu judecă, ci iubeşte şi vindecă în mod desăvârşit.

În numele tuturor celor care au răspuns acestei chemări creştineşti la solidaritate şi faptă bună, dar şi în numele familiei Cârcu, Arhiepiscopia Clujului mulţumeşte conducerii Operei Române din Cluj, muzicienilor care au animat acest eveniment, dar şi credincioşilor prezenţi, pentru generozitatea şi jertfelenicia lor.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

Sâmbătă, 25 mai 2024, Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a organizat cea de-a treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”. Evenimentul, desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Benedict...

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat sâmbătă, 25 mai 2024, în mijlocul credincioșilor Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Budești, județul Bistrița-Năsăud. Cu această...