Peste 60 de copii nevoiași din Protopopiatul Gherla au primit, în urma campaniei Donează un ghiozdan cu rechizite pentru un copil nevoiaș, câte un ghiozdan echipat, ca începutul de an școlar să-i găsească pregătiți. 

În sprijinul acestei campanii au venit numeroși credincioși din Gherla și din alte orașe, dar și societăți comerciale, care au făcut donații în bani sau au adus ghiozdane echipate.  În fiecare ghiozdan, școlarii au putut găsi caiete, acuarele, bloc de desen și penare. Donațiile au totalizat suma de 3900 lei, plus 10 ghiozdane complet utilate.

Totodată, 15 elevi de ciclu primar, din cei menționați, vor beneficia, prin Proiectul socio-educativ Sfântul Stelian, în tot cursul anului școlar, de o masă caldă, la ieșirea de la școală, și de suport educațional.  Protopopiatul Ortodox Român Gherla și Asociația Filantropia Ortodoxă, filiala Gherla mulțumesc din inimă tuturor sponsorilor, donatorilor și oamenilor de bine implicați în această campanie filantropică. Prin derularea acestei campanii se dorește a se atrage atenția asupra situației copiilor care din cauza lipsurilor materiale și a problemelor de acasă nu frecventează școala și, în cele din urmă, o abandonează. Rolul Bisericii, a școlii și a societății civile este acela de a suplini lipsurile deopotrivă materiale și spirituale ale acestor copii și să conjugăm eforturile noastre în vederea educării lor, conștienți fiind că „lipsa educației naște monștri”. Pe lângă această campanie, Biroul de asistență socială al Protopopiatului Ortodox Gherla și filiala Gherla, a Asociației Filantropia Ortodoxă, derulează numeroase proiecte care îi are în vedere pe cei aproximativ 90 de copilași asistați, de diferite vârste. În urma acestei campanii, au beneficiat de ghiozdane echipate, din cei 90 de asistați, cei 60 de școlari, atât din ciclurile primar și gimnazial, cât și din cel liceal.

 Delia Păsculescu

Asistent social în cadrul Protopopiatului Ortodox Gherla