Peste 720 de donatori în cele 5 zile ale campaniei de donare de sânge inițiate de UBB

de | nov. 8, 2023

Peste 720 de persoane au răspuns apelului lansat de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, în cadrul campaniei de donare de sânge „Donăm împreună, UBBEAR dă startul!”, care s-a desfășurat timp de 5 zile, în perioada 30 octombrie-3 noiembrie 2023.

„Este cel mai bun răspuns pe care l-am primit până acum, în cele 12 ediții ale campaniei de donare de sânge, ceea ce ne face să credem că obiectivul nostru a fost atins, întrucât campania nu este una punctuală, ci una care își dorește să genereze o atitudine socială în sensul donării de sânge. Numărul donatorilor a crescut de la o ediție la alta, iar acest lucru ne arată că am reușit să informăm și să contribuim la formarea unui comportament constant în acest sens. Le mulțumim tuturor celor care au răspuns apelului nostru, atât celor care au venit să doneze sânge, cât și studenților care s-au implicat foarte mult și partenerilor care ne-au susținut”, spun inițiatorii acțiunii.

Campania de donare de sânge a fost precedată de o campanie de informare în cadrul căreia studenții voluntari ai UBB au oferit informații persoanelor interesate cu privire la importanța donării de sânge, la beneficiile acestei acțiuni și la nevoia acută de sânge cu care se confruntă spitalele românești.

Ajunsă la cea de-a 12-a ediție, campania de donare de sânge a devenit o tradiție pentru comunitatea UBB și nu numai, aceasta fiind organizată de două ori pe an la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate