Pianistul și compozitorul Bogdan Ota la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca

de | ian. 30, 2023

Pianistul și compozitorul Bogdan Ota este artistul român cu una din cele mai spectaculoase evoluții naționale și internaționale. Un nume sonor în industria muzicală contemporană, Bogdan a vândut peste 30.000 de albume și a concertat în Europa, Australia și Statele Unite ale Americii.

Odată reîntors în Romania în primavara anului 2022 Bogdan și-a dorit foarte mult să facă disponibil și publicului român albumul “BLISS”, compus în SUA.

Artistul a lansat albumul BLISS în Las Vegas printr-un concert la Hilton Lake Las Vegas alături de HendersonPianistul și compozitorul Bogdan Ota la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca Symphonic Orchestra unde s-a bucurat de o sală arhiplină, concert la care s-a prezentat și Celine Dion în public să-l asculte. Artista nu este singura vedetă internațională care a călcat pragul sălii de spectacol la concertele lui Bogdan. Printre VIP-urile americane cărora Bogdan le-a cântat se numără și fostul primar al New York-ului Rudy Giuliani, dr. Miriam și Sheldon Adelson, proprietarii celui mai mare lanț de cazinouri din lume care ulterior au devenit și prieteni apropiați ai artistului, cântăreața Vanessa Williams cu care Bogdan a colaborat într-o producție Cirque du Soleil numită One Night for One Drop și lista poate continua.

Bogdan a apărut pe prima pagină a revistelor VIP și Luxury Las Vegas Magazine, a fost nominalizăt Personalitatea Anului 2013 la secțiunea Artă de către Academia Europeana Hubners Who is Who și a fost invitat special al canalelor de televiziune FOX News și Channel 3.

După 8 ani de concerte, recitaluri și productie media în SUA Bogdan s-a întors acasă la Botoșani și a deschis turneul național BLISS cu un spectacol în orasul natal pe 14 decembrie, urmat de concerte la Cluj-Napoca, Iași, București și Timișoara programate în prima jumătate a noului an.

Pianistul și compozitorul Bogdan Ota la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-NapocaArtistul spune că piesa “Bliss” (“Extaz”) ce a dat numele albumului i s-a revelat în statul Utah în urma unei vizite în Marele Canion al râului Colorado. Acolo într-o noapte cu lună nouă a fost martorul unui spectacol fabulos pus în scenă de însuși Dumnezeu – Calea Lactee văzută cu o claritate rar întâlnită datorită absenței oricărei surse de lumină pe o rază de aproape 200 km de acel loc.

Spectacolul BLISS ce va avea loc pe 24 februarie 2023 la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca va pune în scenă lucrări de pe albumul cu același nume, piese în premieră internațională ce urmează sa fie incluse pe al patrulea album al artistului, dar și unele compoziții ce l-au făcut celebru. Experiența spectatorilor va fi fabuloasă grație imbinării originale a mai multor arte (muzică, balet, proiecții video, joc de lumini), în stilul megaproducțiilor de pe scenele Las Vegas-ului.

Concertul este un eveniment cu covor roșu, șampanie și mici gustări, organizatorii dorind să ofere un tratament deosebit publicului în cadrul sesiunii de autografe și fotografii oficiale de la finalul serii.

Biletele sunt puse în vânzare în rețeaua iabilet.ro

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură
Concert simfonic – dirijor Azim Karimov

Concert simfonic – dirijor Azim Karimov

Vineri, 14 iunie 2024, ora 19, Abonament 30 Colegiul Academic Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania” Azim Karimov dirijor Valentin Șerban vioară   Édouard Lalo Simfonia spaniolă pentru vioară și orchestră Serghei Rahmaninov Dansurile simfonice, op. 45 Prezent...

Primele spectacole ale lunii iunie la Teatrul de Păpuși „Puck”

Primele spectacole ale lunii iunie la Teatrul de Păpuși „Puck”

Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca îi așteaptă în weekend pe copii, părinți și bunici la spectacolele  „A tornyocska”/„Turnuleţul”, după Sz. J. Marsak, în regia lui Jakab Ildikó (sâmbătă, 8 iunie, de la ora 11) și „Rățușca cea urâtă”, în regia Ibolyei Varga...

Concert vocal-simfonic – dirijor Gabriel Bebeşelea

Concert vocal-simfonic – dirijor Gabriel Bebeşelea

Vineri, 7 iunie 2024, ora 19, Abonament 29 Colegiul Academic Corul și Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania” Gabriel Bebeșelea dirijor Ruslan Bârlea narator  Cornel Groza dirijorul corului Dan Variu La bulciug Ottorino Respighi Suita baletului Belkis, Regina...