Pianistul și compozitorul Bogdan Ota la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca

de | ian. 30, 2023 | Cultură

Pianistul și compozitorul Bogdan Ota este artistul român cu una din cele mai spectaculoase evoluții naționale și internaționale. Un nume sonor în industria muzicală contemporană, Bogdan a vândut peste 30.000 de albume și a concertat în Europa, Australia și Statele Unite ale Americii.

Odată reîntors în Romania în primavara anului 2022 Bogdan și-a dorit foarte mult să facă disponibil și publicului român albumul “BLISS”, compus în SUA.

Artistul a lansat albumul BLISS în Las Vegas printr-un concert la Hilton Lake Las Vegas alături de HendersonPianistul și compozitorul Bogdan Ota la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca Symphonic Orchestra unde s-a bucurat de o sală arhiplină, concert la care s-a prezentat și Celine Dion în public să-l asculte. Artista nu este singura vedetă internațională care a călcat pragul sălii de spectacol la concertele lui Bogdan. Printre VIP-urile americane cărora Bogdan le-a cântat se numără și fostul primar al New York-ului Rudy Giuliani, dr. Miriam și Sheldon Adelson, proprietarii celui mai mare lanț de cazinouri din lume care ulterior au devenit și prieteni apropiați ai artistului, cântăreața Vanessa Williams cu care Bogdan a colaborat într-o producție Cirque du Soleil numită One Night for One Drop și lista poate continua.

Bogdan a apărut pe prima pagină a revistelor VIP și Luxury Las Vegas Magazine, a fost nominalizăt Personalitatea Anului 2013 la secțiunea Artă de către Academia Europeana Hubners Who is Who și a fost invitat special al canalelor de televiziune FOX News și Channel 3.

După 8 ani de concerte, recitaluri și productie media în SUA Bogdan s-a întors acasă la Botoșani și a deschis turneul național BLISS cu un spectacol în orasul natal pe 14 decembrie, urmat de concerte la Cluj-Napoca, Iași, București și Timișoara programate în prima jumătate a noului an.

Pianistul și compozitorul Bogdan Ota la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-NapocaArtistul spune că piesa “Bliss” (“Extaz”) ce a dat numele albumului i s-a revelat în statul Utah în urma unei vizite în Marele Canion al râului Colorado. Acolo într-o noapte cu lună nouă a fost martorul unui spectacol fabulos pus în scenă de însuși Dumnezeu – Calea Lactee văzută cu o claritate rar întâlnită datorită absenței oricărei surse de lumină pe o rază de aproape 200 km de acel loc.

Spectacolul BLISS ce va avea loc pe 24 februarie 2023 la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca va pune în scenă lucrări de pe albumul cu același nume, piese în premieră internațională ce urmează sa fie incluse pe al patrulea album al artistului, dar și unele compoziții ce l-au făcut celebru. Experiența spectatorilor va fi fabuloasă grație imbinării originale a mai multor arte (muzică, balet, proiecții video, joc de lumini), în stilul megaproducțiilor de pe scenele Las Vegas-ului.

Concertul este un eveniment cu covor roșu, șampanie și mici gustări, organizatorii dorind să ofere un tratament deosebit publicului în cadrul sesiunii de autografe și fotografii oficiale de la finalul serii.

Biletele sunt puse în vânzare în rețeaua iabilet.ro

Ultimele articole

Buna Vestire (25 martie) | Cateheză

Buna Vestire (25 martie) | Cateheză

Excurs istoric: Buna Vestire (25 martie) este cea mai veche sărbătoarea din suita cinstirii Maicii Domnului. Este o sărbătoarea în care este cinstită Maica și Fiul deopotrivă. În secolul al IV-lea s-a ridicat o biserică pe locul unde tradiția afirma că Maica Domnului...

Mai multe din Cultură
Concursul „Lumină din lumină” adresat liceenilor turdeni

Concursul „Lumină din lumină” adresat liceenilor turdeni

Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda și Protopopiatul Ortodox Turda organizează în perioada 27 Martie- 7 Aprilie 2023 Concursul ”Lumină din lumină” adresat liceenilor turdeni. Doritorii se pot înscrie la una din cele două secțiuni: Secțiunea de literatură....

Cenușăreasa revine pe scena Teatrului „Puck”

Cenușăreasa revine pe scena Teatrului „Puck”

Duminică, 19 martie, de la orele 11 și 12.30 cei mici sunt așteptați la Teatrul de Păpuși „Puck”, alături de părinți și bunici la spectacolul „Cenușăreasa”, după Frații Grimm, în regia Monei Marian. De asemenea, sâmbătă, 18 martie, de la ora 11, este programat...