Piatră de temelie pentru o nouă biserică în Tăuţii de Jos, Maramureș

de | mai 28, 2016

Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, a oficiat sâmbătă, 28 mai 2016, de la ora 12:00, slujba punerii pietrei de temelie pentru o nouă biserică în Tăuţii de Jos, oraşul Tăuţii Măgherăuş, informează site-ul episcopiammsm.ro.

Noua biserică va fi amplasată pe Dealul Hoşteze, la cea mai înaltă cotă a localităţii, în partea dinspre Nistru a oraşului Tăuţii Măgherăuş, într-o zonă în care se vor construi în viitor 1.000 de case, după cum a spus primarul Anton Ardelean.

„Când în mintea noastră încolţeşte ideea construirii unei biserici, gândul vine de la Dumnezeu. Gândul a venit în urmă cu un an sau doi, iar acum locul acesta este sfinţit, iar biserica va deveni inima acestui spaţiu deosebit de frumos de la marginea de acum a oraşului, dar peste câţiva ani, când biserica va fi terminată, aici va fi centrul cartierului, care va lega oraşul cu localitatea învecinată Cicârlău. Este un lucru minunat că noi încă mai construim biserici, când în Europa bisericile sunt părăsite şi vândute, în lipsă de credincioşi, pentru alte destinaţii decât cea de «Casă a Domnului». Când în alte părţi ale Europei secularizate se desfiinţează biserici, la noi se construiesc biserici, pentru că la noi creştinismul este trăit cu adevărat, ceea ce este foarte plăcut lui Dumnezeu”, a spus Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul.

Parohia a fost înfiinţată în toamna anului trecut, iar preot paroh este Aurelian Mic, slujitor al Sfântului Altar de 13 ani pentru credincioşii din Aciua, localitate de pe Valea Someşului, Protopopiatul Satu Mare.

Biserica va avea două hramuri: Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul şi Sfântul Antonie cel Mare.

La finalul slujbei, ierarhul a primit în dar o icoană cu chipul Sfântului Ioan Botezătorul.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Vineri, 12 aprilie 2024, de la ora 16:00, la Biserica cu hramurile „Sfântul Proroc Ioan Botezătorul” și „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Sângeorz-Băi (Parohia Sângeorz-Băi III), județul Bistrița-Năsăud, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul,...