Piatra de temelie pentru un nou aşezământ social la Bistrța

de | mai 11, 2018

Ziua de 9 mai, pe lângă evenimentele istorice, a fost binecuvântată şi de Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei care a pus piatra de temelie şi a sfinţit locul din curtea bisericii militare din Garnizoana Bistriţa, unde se va ridica un aşezământ social cu hramul „ Sfinţii Martiri Năsăudeni”.

Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit a fost însoţit de Arhim. Dumitru Cobzaru – exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, Arhid. Claudiu Grama – consilier eparhial pe probleme de protocol,  protopopul Bistriţei, Pr. Alexandru Vidican, preotul militar colonel Cristian Marţian şi preotul militar lect.univ.dr Sorin Pitic de la Academia militară, Bucureşti.

Iniţiativa acestui aşezământ a avut-o regretatul col. Vasile Olah secundat de preotul militar Cristian Marţian, cu aprobarea şi susţinerea comandantului Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”, domnul colonel Mircea Gologan.

În prezenţa ofiţerilor şi  a unui numeros public, Înaltpreasfinţia Sa Andrei a rostit un cuvânt de învăţătură prin care ne-a îndemnat pe toţi cei prezenţi să ne iubim Ţara şi Biserica, „cei doi plămâni prin care respiră neamul românesc”.

La final, Părintele Mitropolit Andrei i-a felicitat pe cei implicaţi în acest proiect şi le-a urat succes!

 

Secretar Protopopiat Bistrița,

Pr. Emanuel Vidican

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Vineri, 12 aprilie 2024, de la ora 16:00, la Biserica cu hramurile „Sfântul Proroc Ioan Botezătorul” și „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Sângeorz-Băi (Parohia Sângeorz-Băi III), județul Bistrița-Năsăud, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul,...