Piatra de temelie pentru un nou aşezământ social la Bistrța

de | mai 11, 2018 | Actualitatea religioasă

Ziua de 9 mai, pe lângă evenimentele istorice, a fost binecuvântată şi de Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei care a pus piatra de temelie şi a sfinţit locul din curtea bisericii militare din Garnizoana Bistriţa, unde se va ridica un aşezământ social cu hramul „ Sfinţii Martiri Năsăudeni”.

Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit a fost însoţit de Arhim. Dumitru Cobzaru – exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, Arhid. Claudiu Grama – consilier eparhial pe probleme de protocol,  protopopul Bistriţei, Pr. Alexandru Vidican, preotul militar colonel Cristian Marţian şi preotul militar lect.univ.dr Sorin Pitic de la Academia militară, Bucureşti.

Iniţiativa acestui aşezământ a avut-o regretatul col. Vasile Olah secundat de preotul militar Cristian Marţian, cu aprobarea şi susţinerea comandantului Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”, domnul colonel Mircea Gologan.

În prezenţa ofiţerilor şi  a unui numeros public, Înaltpreasfinţia Sa Andrei a rostit un cuvânt de învăţătură prin care ne-a îndemnat pe toţi cei prezenţi să ne iubim Ţara şi Biserica, „cei doi plămâni prin care respiră neamul românesc”.

La final, Părintele Mitropolit Andrei i-a felicitat pe cei implicaţi în acest proiect şi le-a urat succes!

 

Secretar Protopopiat Bistrița,

Pr. Emanuel Vidican

 

Ultimele articole

Premieră la Teatrul „Puck”: „Cei trei purceluși”

Premieră la Teatrul „Puck”: „Cei trei purceluși”

Cei mici și cei mari sunt așteptați duminică, 21 mai, de la ora 17, la Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca la o nouă premieră. Este vorba de spectacolul interactiv „Cei trei purceluși”, după James Halliwell-Phillipps, în regia lui Rumi László. Binecunoscuta...

Conferință preoțească de primăvară în Protopopiatul Bistrița

Conferință preoțească de primăvară în Protopopiatul Bistrița

Clericii din Protopopiatul Ortodox Bistrița s-au reunit luni, 15 mai 2023, în cadrul conferinței preoțești semestriale de primăvară. Întâlnirea a fost precedată de un Te Deum, fiind săvârşit în Biserica de la Coroana, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei,...