Piatra de temelie pentru un nou aşezământ social la Bistrța

de | mai 11, 2018 | Actualitatea religioasă

Ziua de 9 mai, pe lângă evenimentele istorice, a fost binecuvântată şi de Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei care a pus piatra de temelie şi a sfinţit locul din curtea bisericii militare din Garnizoana Bistriţa, unde se va ridica un aşezământ social cu hramul „ Sfinţii Martiri Năsăudeni”.

Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit a fost însoţit de Arhim. Dumitru Cobzaru – exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, Arhid. Claudiu Grama – consilier eparhial pe probleme de protocol,  protopopul Bistriţei, Pr. Alexandru Vidican, preotul militar colonel Cristian Marţian şi preotul militar lect.univ.dr Sorin Pitic de la Academia militară, Bucureşti.

Iniţiativa acestui aşezământ a avut-o regretatul col. Vasile Olah secundat de preotul militar Cristian Marţian, cu aprobarea şi susţinerea comandantului Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”, domnul colonel Mircea Gologan.

În prezenţa ofiţerilor şi  a unui numeros public, Înaltpreasfinţia Sa Andrei a rostit un cuvânt de învăţătură prin care ne-a îndemnat pe toţi cei prezenţi să ne iubim Ţara şi Biserica, „cei doi plămâni prin care respiră neamul românesc”.

La final, Părintele Mitropolit Andrei i-a felicitat pe cei implicaţi în acest proiect şi le-a urat succes!

 

Secretar Protopopiat Bistrița,

Pr. Emanuel Vidican

 

Ultimele articole

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...