Anna and the king (Anna și regele)

de | iun. 23, 2015

„Anna and the king” sau „Anna și regele”, este o dramă biografică realizată în anul 1999. Filmul se bazează ușor pe romanul „Anna și regele din Siam” scris în anul 1944 de către Margaret Landon, dar este inspirat și de ecranizarea cu același titlu din anul 1946, cu Rex Harrison și Irene Dunne în rolurile principale. Totodată, filmul este inspirat și de jurnalul Annei Leonowens, unul dintre personajele centrale ale acestei povești. Regia filmului este semnată de Andy Tennant. Scenariul filmului a fost scris de Steve Meerson și Peter Krikes. Coloana sonoră a fost compusă de George Fenton, ajutat de Robert Kraft. În rolurile principale joacă Jodie Foster și Chow Yun-fat, secondați de Bai Ling, Tom Felton și Keith Chin. Povestea se desfășoară spre sfârșitul secolului 19 și o are în centrul ei pe Anna Leonowens, o profesoară de engleză chemată în Siam (Thailanda de astăzi) de către regele Mongkut, pentru a fi profesoara întregii sale familii.

Ce înseamnă responsabilitatea și de ce este importantă luarea acesteia în serios? Cum este prietenia adevărată? Ce înseamnă să fim deschiși spre colaborare, fără să-i judecăm pe cei care provin dintr-un mediu diferit de al nostru, și ce înseamnă să privim cu speranță spre viitor, purtând însă mereu în sufletul nostru bogăția trecutului? Vă invit să descoperiți toate acestea urmărind „Anna și regele”.

30.546305maxresdefault537297-cyf_001

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Anna and the king (Anna și regele)
Anna and the king (Anna și regele)
/
<a href="https://radiorenasterea.ro/author/emil-metea/" target="_self">Emil Metea</a>

Emil Metea

Absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă, realizatorul emisiunii „Filmul săptămânii”.

Mai multe

Cine a fost Ioan Botezătorul? (Pr. Prof. Stelian Tofană) P3

Cine a fost Ioan Botezătorul? (Pr. Prof. Stelian Tofană) P3

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură” susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19.00.

Cine ne vrea proști? (II)

Cine ne vrea proști? (II)

„Cei proști și neiscusiți iau în râs cuvintele și nu vor să le asculte dacă acestea mustră nepriceperea lor, ci vor ca toți să fie întru toate asemenea lor. La fel și cei desfrânați se silesc să arate pe ceilalți toți mai răi decât dânșii, socotind să vâneze pe seama...