Belle

de | iun. 6, 2015

„Belle” este o dramă realizată în anul 2013 în Marea Britanie. Regia filmlui este semnată de Amma Asante. Scenariul filmului a fost scris de Misan Sagay. Coloana sonoră a fost compusă de Rachel Portman, o compozitoare destul de cunoscută la Hoolywood, din a cărei creație puteți asculta fragmente în cadrul acestei ediții. De filmări s-a ocupat Ben Smithard. În rolul principal joacă tânăra actriță Gugu Mbatha-Raw iar în roluri secundare au fost distribuți câțiva actori foarte cunoscuți și foarte talentați. Printre ei se numără Tom Wilkinson, Emily Watson, Sarah Gadon, Miranda Richardson și Tom Felton.

Drama „Belle” a fost inspirată de un tablou extrem de important, reprezentând două tinere femei: Elizabeth Murray și Dido Elizabeth Belle. Considerând că Dido Elizabeth Belle a fost mulatră, acest tablou a fost printre primele realizate în Europa, care să înfățișeze un personaj negru având ochii la aceeași înălțime cu un aristocrat alb.

Painting-of-Dido-Belle-Elizabeth-Murraystill-of-gugu-mbatha-raw-in-belle-(2013)-large-picturebelle-movie-image-1

Filmul saptamanii
Filmul saptamanii
Belle
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/emil-metea/" target="_self">Emil Metea</a>

Emil Metea

Absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă, realizatorul emisiunii „Filmul săptămânii”.

Emisiuni recente

Perioada Triodului

Perioada Triodului

Perioada Trodului este un timp de rugăciune mai intensă, de ascultare mai atentă a Sfintelor Scripturi, o perioadă de pocăință și de înmulțire a faptelor bune, în special a milosteniei arătată față de cei în nevoie, față de cei săraci. Triodul ne cheamă la pocăință și...