Deux jours une nuit (Două zile și o noapte)

de | mai 12, 2015

„Deux jours une nuit” adică „Două zile și o noapte”, este o dramă de producție belgiano-franceză realizată în anul 2014. Filmul este cunoscut și după titlul său englezesc, „Two days one night” și este regizat de frații Jean-Pierre și Luc Dardenne. Cei doi frați au scris și scenariul acestui film. De filmări s-a ocupat Alain Marcoen, un colaborator vechi al fraților Dardenne. În rolul principal joacă actrița Marion Cotillard. În-un rol secundar important joacă actorul Fabrizio Rongione. În anul 2014 „Deux jours une nuit” a concurat pentru marele premiu în cadrul competiției de la Cannes. A câștigat marele premiu în cadrul Festivalului de Film de la Sydney, fiind printre altele, nominalizat pentru un premiu Bafta. „Deux jours une nuit”, „Două zile și o noapte” a fost filmul care a participat din partea Belgiei la ce-a de-a 87 gală a decernării premiilor Oscar. Marion Cotillard a fost nominalizată la categoria „cea mai bună actriță” în rol principal pentru interpretarea sa. Filmul atrage atenția asupra importanței solidarității umane. Despre solidaritate, Martin Luther King Jr. spunea la un moment dat: „Trebuie să învățăm să trăim împreună ca frații, altfel vom pieri împreună ca proștii”!

c5c5d07c-0394-4362-bc39-02a8e84977da Two-Days-One-Night-014

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Deux jours une nuit (Două zile și o noapte)
Deux jours une nuit (Două zile și o noapte)
/
<a href="https://radiorenasterea.ro/author/emil-metea/" target="_self">Emil Metea</a>

Emil Metea

Absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă, realizatorul emisiunii „Filmul săptămânii”.

Mai multe

Cine a fost Ioan Botezătorul? (Pr. Prof. Stelian Tofană) P3

Cine a fost Ioan Botezătorul? (Pr. Prof. Stelian Tofană) P3

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură” susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19.00.

Cine ne vrea proști? (II)

Cine ne vrea proști? (II)

„Cei proști și neiscusiți iau în râs cuvintele și nu vor să le asculte dacă acestea mustră nepriceperea lor, ci vor ca toți să fie întru toate asemenea lor. La fel și cei desfrânați se silesc să arate pe ceilalți toți mai răi decât dânșii, socotind să vâneze pe seama...