Har şi libertate în viaţa spirituală 3

de | nov. 18, 2015

Şi de această dată, tema acestei emisiuni este „Harul şi libertatea în viaţa spirituală”. Mântuirea omului este un act sinergic, ceea ce înseamnă colaborare, conlucrare între harul lui Dumnezeu şi voinţa omului. În acest act sinergic, esenţială este libera alegere a omului. Libertatea ţine de chipul lui Dumnezeu în om. Dacă acest chip este mutilat de păcat şi libertatea omului va fi viciată. Vindecarea omului e dată de prezenţa harului. Stăm de vorbă cu Părintele Arhimandrit Teofil Roman, eclesiarhul catedralei mitropolitane din Cluj-Napoca.

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/catalin-palimaru/" target="_self">Pr. Cătălin Pălimaru</a>

Pr. Cătălin Pălimaru

Preot, directorul Editurii Renașterea, doctor în teologie.

Emisiuni recente

Pe cine botezăm? Ce ne spune Biblia? P4

Pe cine botezăm? Ce ne spune Biblia? P4

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură”, susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană, este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19:00 - 20:22.

Evanghelia lui Hristos – Cuvântul Vieții

Evanghelia lui Hristos – Cuvântul Vieții

Viața Mântuitorului Iisus Hristos ne este împărtășită de Biserică, iar învățătura Lui și crâmpeie din parcursul Său pământesc ne sunt cunoscute din Evanghelie. Citindu-se Evanghelia în biserică, într-un fel ne împărtășim de Hristos, în calitate de Cuvânt al lui...