Kaze Tachinu (Vântul se întețește)

de | oct. 3, 2016

„Kaze Tachinu” sau „The Wind Rises”, este o dramă biografică realizată în anul 2013 în Japonia. În limba română, titlul acestui film se traduce prin „Vântul se întețește”, iar acest titlu este împrumutat dintr-o poezie a lui Paul Valery. Lungmetrajul de animație a fost regizat de marele Hayao Miyazaki. Tot el a scris și scenariul acestui film, bazat pe subietul unei reviste manga pe care a desenat-o mai demult. Coloana sonoră a filmului a fost compusă de Joe Hisaishi. În limba japoneză, actorii care și-au împrumutat vocea personajelor principale, sunt Hideaki Anno, Miori Takimoto și Hidetoshi Nishijima. Aceste roluri principale au fost dublate în limba engleză de actorii Joseph Gordon-Levitt, Emily Blunt și John Krasinski.

„The Wind Rises” prezintă biografia inginerului Jiro Horikoshi, cunoscut pentru construirea unor avioane devenite celebre în timpul celui de-al doilea război mondial.

ff20130719a2a1398879899148odam3the-wind-rises-image05

Filmul saptamanii
Filmul saptamanii
Kaze Tachinu (Vântul se întețește)
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/emil-metea/" target="_self">Emil Metea</a>

Emil Metea

Absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă, realizatorul emisiunii „Filmul săptămânii”.

Emisiuni recente

Despre perioada Triodului

Despre perioada Triodului

Pe parcursul celor zece săptămâni ale perioadei Triodului (denumirea vine de la cartea de cult folosită la strană în aceste săptămâni - Triod, gr. „triodion”, trei ode sau imne, întrucât cântările Utreniei sunt structurate în câte trei cântări), începând cu Duminica...