Only Yesterday (Doar ieri)

de | aug. 10, 2015

Titlul original al acestei producții este „Omoide poroporo”. Filmul este o dramă animată, produsă în Japonia în anul 1991. În limba engleză veți găsi acest film purtând titlul de „Only yesterday”, adică „Doar ieri”, cu toate „Omoide poroporo”, titlul original japonez al filmului, face mai degrabă referire la „amintiri care vin asupra ta asemenea unei avalanșe”.

„Only yesterday” este regizat de celebrul Isao Takahata. Tot el scris și scenariul acestui film, inspirat de o nuvelă grafică, scrisă de Hotaru Okamoto și Tone Yuko. Vocile personajelor principale din acest film sunt asigurate de Miki Imai și Toshiro Yanagiba. Coloana sonoră a filmului a fost compusă de Katz Hoshi. Interesant este că acest compozitor a ales pentru coloana sonoră mai multe cântece culese din țări europene. Astfel, pe coloana sonoră apar muzicieni din Ungaria, Bulgaria dar și România, în persoana binecunoscutului artist Gheorghe Zamfir. „Only yesterday” este produs de același studio japonez Ghibli despre care v-am pomenit și cu o altă ocazie. Pelicula este una dintre cele mai bune producții ale acestui studio!

Only-Yesterday-2

Only-Yesterday-1wfew

Filmul saptamanii
Filmul saptamanii
Only Yesterday (Doar ieri)
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/emil-metea/" target="_self">Emil Metea</a>

Emil Metea

Absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă, realizatorul emisiunii „Filmul săptămânii”.

Emisiuni recente

Duminica a III –a după Paști (A Mironosițelor) | Marcu 15, 43-47

Duminica a III –a după Paști (A Mironosițelor) | Marcu 15, 43-47

Duminica de astăzi, cunoscută drept a Mironosițelor sau a Miroforelor, poate fi considerată sărbătoarea femeii și feminității creștine. Virtuțile care reprezintă, prin excelență, femeile sunt: credincioșia, evlavia, delicatețea, discreția, pudoarea, buna-cuviință,...