Pomenirea eroilor neamului în satul Panticeu

de | mai 14, 2016

Mitropolitul Clujului a vizitat sâmbătă, 14 mai 2016 comunitatea ortodoxă din satul Panticeu, aflat în apropierea orașului Dej. Ierarhul a resfințit de la ora 12:30, monumentul eroilor, amplasat în centrul satului, ce datează din 1950 și care a fost reabilitat în ultimul an cu sprijinul Consiliului local. Cu acest prilej a fost oficiată și o slujbă de pomenire a celor care s-au jertfit pentru libertatea și demnitatea acestei țări.IMG_20160514_1254518

Înaltpreasfințitul Andrei în cuvântul său a accentuat faptul că ar trebui să avem recunoștință față de înaintașii noștri și să nu lăsăm ca memoria lor să se piardă o dată cu trecerea anilor. În acest context, ierarhul i-a îndemnat pe credincioși să păstreze viu sentimentul de recunoștiță pentru jertfa înaintașilor, atât prin ridicarea de monumente, cât, mai ales, prin rugăciuni de pomenire, a declarat pentru radio Renașterea, părintele paroh Marius Peter.

Sătenii din Panticeu, alături de oficialitățile locale, au participat la slujba de pomenire, precum și la Sfânta Liturghie oficiată de dimineață de un sobor de preoți la biserica din sat, cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh”.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA