Joi, 6 iunie, de sărbătoarea Înălțării Domnului, au fost pomeniți pe Vârful Grui din munții Călimani, cei 60 de soldați români care au fost masacrați în acest loc în Primul Război Mondial. La Sfânta Liturghie, oficiată de un sobor de preoți și diaconi, avându-l în frunte pe părintele arhimandrit Benedict Vesa, secretar eparhial, au participat peste 400 de credincioși de pe Valea Bârgăului și din Bucovina, oficialități locale, soldați de la unitatea militară din Prundul Bârgăului precum și elevi de la Piatra Fântânele. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de maicile de la Mănăstirea Piatra Fântânele.
Cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele Benedict Vesa, care a punctat trei momente importante care se desprind din sărbătoarea Înălțării Domnului: primul: venirea lui Dumnezeu pe pământ ne-a adus un Dumnezeu de aproape; cel de-al doilea: prin Înălțarea la cer a Domnului se confirmă mântuirea omului, iar sărbătoarea în sine devine sărbătoarea proslăvirii firii umane; iar cel de-al treilea: Ziua Eroilor care se suprapune peste ziua Înălțării Domnului deoarece martirii, jertfindu-și viața, au devenit cetățeni ai împărăției cerurilor, fiind proslăviți de către Mântuitorul Hristos, iar sângele martirilor devine sursă de viață pentru noi.
După Sfânta Liturghie a fost săvârșit parastasul pentru eroii români din toate timpurile, după care a avut loc depuneri de coroane de flori la monumentul ridicat în anul 2005, în memoria celor 60 de soldați. La finalul ceremoniei, plutonul de militari din Prundul Bârgăului au prezentat onorrul după care au defilat în fața celor prezenți la acest moment. Elevii din Piatra Fântanele au încheiat această ceremonie și au ținut un scurt moment patriotic. Părintele Gavril Horț, duhovnicul de la Mănăstirea Piatra Fântânele, le-a mulțumit tuturor celor prezenți la acest moment de rugăciune precum și celor implicați în buna desfășurare a acestuia.