Popas de suflet la mănăstirile din Grecia

de | iun. 30, 2015

În perioada 20-26 iunie 2015, parohia ortodoxă ”Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca, prin Centrul de pelerinaje Renașterea al Arhiepiscopiei Clujului, a organizat un pelerinaj în Grecia. Grupul de 45 de pelerini a fost însoțit de părintele paroh Nicolae Buda. În organizarea pelerinajului s-a implicat Georgeta Plăcintar, coordonatoarea Comitetului Parohial.

Timp de șase zile pelerinii au vizitat orașul Tesalonic unde s-au închinat la moaştele mai multor sfinți. Printre aceștia se numără Sfântul Ierarh Grigorie Palama, Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de mir și Sfânta Teodora. Pelerinajul a continuat pe Valea Tembi, unde a fost vizitat complexul monastic și biserica Sfintei Cuvioase Paraschevi. După această oprire credincioșii s-au îndreptat spre Meteora, unul dintre cele mai mari și cele mai importante complexe de mănăstiri ortodoxe din Grecia, al doilea după Muntele Athos.
Un alt popas de suflet a fost făcut la Mănăstirea Kato Xenia, unde s-au închinat la racla ce adăpostește Brâul Maicii Domnului.

Periplul a continuat cu vizitarea mănăstirii Cuviosului David cel Bătrân din insula Evia.
În cursul pelerinajului cei 45 de pelerini s-au oprit și la alte mănăstiri sau puncte turistice importante din Atena și împrejurimi. Un popas de suflet a fost făcut în insula Eghina, la mănăstirea unde se află moaștele Sfântului Nectarie.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Pr. Prof. Stelian Tofană a conferențiat la Dej pe tema dependențelor

Pr. Prof. Stelian Tofană a conferențiat la Dej pe tema dependențelor

„Dependențele – Utopia unei eliberări?!”, a fost tema despre care părintele Stelian Tofană a conferențiat în fața a sute de dejeni. În cadrul Proiectului Cultural ,,Familia și Societatea, ce ne spune Biblia?”, organizat de către Protopopiatul Ortodox Român Dej în...

Studiu biblic în Protopopiatul Ortodox Turda

Studiu biblic în Protopopiatul Ortodox Turda

Joi, 16 noiembrie 2023, începând cu ora 18:00, la sediul Protopopiatului Ortodox Turda, s-a desfășurat un program biblic susținut de pr. dr. Cătălin Varga, specialist în teologie biblică și preot la Parohia Ortodoxă Oprișani I din municipiul Turda. Acest eveniment,...

În curtea Spitalului de Urgență Bistrița se va construi o biserică

În curtea Spitalului de Urgență Bistrița se va construi o biserică

Capela din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița va fi funcționa într-o bisericuță care urmează să fie construit în curtea spitalului, a anunțat managerul instituției, Gabriel Lazany la începutul acestei luni. Decizia a fost luată în primul rând din...

Ziua Armatei, sărbătorită în comuna Jucu

Ziua Armatei, sărbătorită în comuna Jucu

Ca în fiecare an, Ziua Armatei Române a fost marcată și în Comuna Jucu, printr-un eveniment organizat de Unitatea Militară, în colaborare cu administrația locală, Școala „Gheorghe Barițiu” și Biserica Ortodoxă.