Popas de suflet la mănăstirile din Grecia

de | iun. 30, 2015 | Activități parohiale

În perioada 20-26 iunie 2015, parohia ortodoxă ”Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca, prin Centrul de pelerinaje Renașterea al Arhiepiscopiei Clujului, a organizat un pelerinaj în Grecia. Grupul de 45 de pelerini a fost însoțit de părintele paroh Nicolae Buda. În organizarea pelerinajului s-a implicat Georgeta Plăcintar, coordonatoarea Comitetului Parohial.

Timp de șase zile pelerinii au vizitat orașul Tesalonic unde s-au închinat la moaştele mai multor sfinți. Printre aceștia se numără Sfântul Ierarh Grigorie Palama, Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de mir și Sfânta Teodora. Pelerinajul a continuat pe Valea Tembi, unde a fost vizitat complexul monastic și biserica Sfintei Cuvioase Paraschevi. După această oprire credincioșii s-au îndreptat spre Meteora, unul dintre cele mai mari și cele mai importante complexe de mănăstiri ortodoxe din Grecia, al doilea după Muntele Athos.
Un alt popas de suflet a fost făcut la Mănăstirea Kato Xenia, unde s-au închinat la racla ce adăpostește Brâul Maicii Domnului.

Periplul a continuat cu vizitarea mănăstirii Cuviosului David cel Bătrân din insula Evia.
În cursul pelerinajului cei 45 de pelerini s-au oprit și la alte mănăstiri sau puncte turistice importante din Atena și împrejurimi. Un popas de suflet a fost făcut în insula Eghina, la mănăstirea unde se află moaștele Sfântului Nectarie.

 

Ultimele articole

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...