Postul, tehnologia și filantropia, în vremuri de pandemie

de | dec. 22, 2020

Suntem într-o perioadă liturgică specială. O perioadă în care, în general, oamenii sunt înclinați spre acte de caritate, spre fapte bune, spre o mai mare atenție la nevoile semenilor. De asemenea, traversăm o perioadă pandemică care, pare că nu se mai sfârșește și care, răstoarnă viața liniștită a omului contemporan sau chiar produce o răsturnare a valorilor societății de azi, mai ales prin grija excesivă la propria persoană, la teama de virus și însingurarea forțată.

Cum se împacă cele două? Pe ce poziție ne situăm noi, creștinii? Cum ne revigorăm sufletește? Care sunt mijloacele pe care ni le pune la îndemână Biserica? Joacă postul creștin un rol în această revigorare sufletească? Ce ne spune Biblia?

Acestea sunt doar câteva din întrebările la care încercăm un răspuns împreună cu drd. Gabriel Noje, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, invitatul permanent în cadrul emisiunii noastre.

Audiție cu folos!

Cultură, morală, societate
Cultură, morală, societate
Postul, tehnologia și filantropia, în vremuri de pandemie
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/pr-robert-kovacs/" target="_self">Pr. Robert Kovacs</a>

Pr. Robert Kovacs

Absolvent al studiilor de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. În prezent, doctorand în cadrul aceleiași instituții de învățământ superior. Redactor la Radio Renașterea și preot paroh la Parohia Ortodoxă „Sfântul Silvestru” din Cluj-Napoca.

Emisiuni recente

Duminica a III –a după Paști (A Mironosițelor) | Marcu 15, 43-47

Duminica a III –a după Paști (A Mironosițelor) | Marcu 15, 43-47

Duminica de astăzi, cunoscută drept a Mironosițelor sau a Miroforelor, poate fi considerată sărbătoarea femeii și feminității creștine. Virtuțile care reprezintă, prin excelență, femeile sunt: credincioșia, evlavia, delicatețea, discreția, pudoarea, buna-cuviință,...

Apostol Fapte 6, 1-7 – Alegerea celor șapte diaconi

Apostol Fapte 6, 1-7 – Alegerea celor șapte diaconi

Pericopa aceasta apostolică ne vorbește despre creșterea numărului credincioșilor din Biserica Ierusalimului, fapt ce duce la apariția unor nefericite conflicte între membrii ei. Văduvele creștine care proveneau dintre mediile păgâne, erau trecute cu vederea la...