„Bucuria face Crăciunul” este unul dintre proiectele frumoase și generoase ale parohiei Sfânta Treime din comuna clujeană Baciu. La îndemnul Părintelui paroh Dumitru Boca, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului și sub îndrumarea doamnei Carmen Gârbovan, designer vestimentar, copiii din această parohie au început să descifreze tainele artei decorative și a pictării icoanelor. Ideea a prins contur, s-a dezvoltat repede și astfel, în doar câteva luni, a luat naștere „Atelierul de creație”, un proiect prin care cei mici au învățat să coase, să croșeteaze, să deseneze și să facă diverse obiecte artizanale, cu propriile lor mâini.

Dacă, la început, unii dintre copii nu știau nici măcar cum arată un ac de cusut, acum, creațiile lor sunt mici opere de artă naivă, vesele și colorate, făcute cu mult suflet și dragoste, pentru a aduce bucurie părinților și celor din jur.

Mai mult decât atât, copiii au confecționat diverse obiecte de Crăciun, din materiale naturale, pe care le-au expus în curtea parohiei. Acestea au fost cumpărate de părinți dar și de enoriașii care au dorit să aibă o decorațiune handmade, tocmai pentru a susține și pe mai departe „Atelierul de creație”, dar și pentru a veni în ajutorul celor care sunt mai defavorizați.

Invitați la Radio Renașterea, în emisiunea „Universul idelor”, Părintele Dumitru Boca și doamna Carmen Gârbovan au vorbit despre „Atelierul de creație”, dar și despre necesitatea educației tinerilor prin artă și prin readucerea în actualitate a meșteșugurilor de odinioară.

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Povestea micilor artizani din parohia Baciu
Povestea micilor artizani din parohia Baciu
/