Pr. Constantin Necula invitatul preoților clujeni la prima ședință din acest an

de | ian. 13, 2016 | Activități parohiale

Pr. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu le-a vorbit luni, 11 ianuarie 2016, preoților clujeni despre „Biserica Ortodoxă în fața provocărilor lumii contemporane ”

Părintele profesor a fost invitatul primei ședințe lunare a protopopiatului Cluj II, din acest an calendaristic ce a avut loc la biserica parohiei cu hramul „Sf. Alexandru”.

În deschiderea ședinței a fost oficiată, de către un sobor de preoți Slujba de Te-Deum.
A participat la ședință și profesorul Corneliu Szekely-Hategan care a prezentat proiectul Săptămâna Căsătoriei, eveniment dedicat cuplurilor căsătorite, care se desfăşoară anual, în perioada 7-14 februarie.

La final, părintele protopop Gheorghe Braica le-a transmis preoților comunicările curente ce țin de administrarea parohiilor.

Ultimele articole

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Parohia Ortodoxă Teaca, din cadrul Protopopiatului Ortodox Bistrița, a găzduit luni 24 aprilie 2023, întâlnirea cercului preoțesc de pe Valea Tecii. Pornind de la îndemnul biblic: ,,Fiule, sprijină pe tatăl tău la bătrânețe și nu-l mâhni în viața lui. Și chiar de i se...

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

În ziua Înainte prăznuirii Bunei Vestiri, un grup de persoane private de libertate, rezidente ale Centrului Terapeutic Lotus din Penitenciarul de maxima siguranța Gherla însoțite de preotul capelan alături de cadre din Serviciul Educație , Sectorul Reintegrare Socială...