Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană, la Vermeș

de | dec. 4, 2017 | Activități parohiale

În duminica a 31-a după Rusalii, a „Vindecării orbului din Ierihon” în parohia ortodoxă Vermeş, din protopopiatul Beclean, a fost prezent la Sfânta Liturghie pr. prof. univ. dr. Stelian Tofană. 

În cuvântul de învăţătură rostit,  părintele profesor i-a îndemnat pe credincioşii din Vermeș să fie misionari activi, propovăduindu-L pe Dumnezeu celor care nu-L văd şi nu-L cunosc din punct de vedere spiritual, aşa cum Iisus i-a îndemnat pe apostoli când i-a trimis după orbul din Ierihon  „Şi Iisus, oprindu-Se, a zis: Chemaţi-l! Şi l-au chemat pe orb, zicându-i: Îndrăzneşte, scoală-te! Te cheamă.”(Mc. 10, 49).

Cu acest prilej se continuă obiceiul început de pr. Paul-Valer Ziman ca în cele două mari posturi de peste an, al „Naşterii Mântuitorului” şi al „Învierii Domnului” să fie invitat un preot la Sfânta Liturghie. Credincioşii parohiei s-au bucurat de prezenţa pr. prof. univ. dr. Stelian Tofană care le-a adus în acest post un strop de pace duhovnicească.

Ultimele articole

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Parohia Ortodoxă Teaca, din cadrul Protopopiatului Ortodox Bistrița, a găzduit luni 24 aprilie 2023, întâlnirea cercului preoțesc de pe Valea Tecii. Pornind de la îndemnul biblic: ,,Fiule, sprijină pe tatăl tău la bătrânețe și nu-l mâhni în viața lui. Și chiar de i se...

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

În ziua Înainte prăznuirii Bunei Vestiri, un grup de persoane private de libertate, rezidente ale Centrului Terapeutic Lotus din Penitenciarul de maxima siguranța Gherla însoțite de preotul capelan alături de cadre din Serviciul Educație , Sectorul Reintegrare Socială...