Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană, la Vermeș

de | dec. 4, 2017 | Activități parohiale

În duminica a 31-a după Rusalii, a „Vindecării orbului din Ierihon” în parohia ortodoxă Vermeş, din protopopiatul Beclean, a fost prezent la Sfânta Liturghie pr. prof. univ. dr. Stelian Tofană. 

În cuvântul de învăţătură rostit,  părintele profesor i-a îndemnat pe credincioşii din Vermeș să fie misionari activi, propovăduindu-L pe Dumnezeu celor care nu-L văd şi nu-L cunosc din punct de vedere spiritual, aşa cum Iisus i-a îndemnat pe apostoli când i-a trimis după orbul din Ierihon  „Şi Iisus, oprindu-Se, a zis: Chemaţi-l! Şi l-au chemat pe orb, zicându-i: Îndrăzneşte, scoală-te! Te cheamă.”(Mc. 10, 49).

Cu acest prilej se continuă obiceiul început de pr. Paul-Valer Ziman ca în cele două mari posturi de peste an, al „Naşterii Mântuitorului” şi al „Învierii Domnului” să fie invitat un preot la Sfânta Liturghie. Credincioşii parohiei s-au bucurat de prezenţa pr. prof. univ. dr. Stelian Tofană care le-a adus în acest post un strop de pace duhovnicească.

Ultimele articole

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...