Pr. prof. Stelian Tofană, la Nicula: „Maica Domnului ajută acolo unde nimeni nu poate să o facă”

de | aug. 13, 2022

„Ați venit și am venit cu toții la mănăstire din multe colțuri ale Ardealului, ale țării, sau chiar din străinatate, ca să ne rugăm Maicii Sfinte, știind că ea poate să ne ajute acolo unde nimeni nu poate să o facă”, le-a spus pr. prof. univ. dr. Stelian Tofană pelerinilor care au asistat sâmbătă seara, la Slujba Privegherii, oficiată pe altarul de vară al Mănăstirii Nicula.

„Am venit mulți cu conștiințele încărcate, cu sufletele zdrobite de întristare și cu povara păcatelor. Poate unii, cu bucurie, am ajuns aici ca să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru câte ni le-a rânduit în viață, împreună cu Maica Domnului. Să știți că Maica Domnului ia impasul, ia necazul omului, și pe le duce Fiului ei, care nu rămâne insensibil atunci când ea intervine”, a adăugat părintele, în cuvântul de învățătură, rostit la finalul slujbei.

„Să vă lăsați mângâiați, convinși și plini de nedejde că cele pe care le-ați spus, sau încă nu le-ați spus Maicii Sfinte, chiar acum sunt duse de către ea la Fiul ei. Și să fiți încredințați cu toții ca veți primi de la Fiul ei un dar și un ajutor mai bun și mai valoros decât l-ați putea primi de la oameni. Din seara aceasta puneți această nădejde în suflet că atunci când sunteți în nevoi și-n necazuri, să nu deznădăjduiți, deoarece este cineva care știe cum să vă ajute, adică Maica Domnului, cea pe are ați venit aici să o rugați!!, și-a încheiat părintele profesor cuvântul său.

 

La final, eclesiarhul Mănăstirii Nicula, protosinghelul Calinic Stupinean, i-a mulțumit pr. prof. univ. dr. Stelian Tofană pentru cuvântul de învățătură și pentru faptul că se află alături de pelerini, mulțumindu-i Maicii Domnului pentru cei 40 de ani de căsnicie pe care-i împlinește în acest an. Astfel, strana, împreună cu pelerinii, i-a cântat La mulți ani!

Pelerinii veniți la mănăstirea Nicula vor petrece noaptea cântând pricesne și rostind rugăciuni, iar mâine dimineață, începând cu ora 9:00, va fi oficiată Sfânta Liturghie. Va sluji și va predica Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Mai multe fotografii AICI

Autor: Grigore Sâmboan / Radio Renașterea
Foto credit: Darius Echim / Mitropolia Clujului

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA